Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άρθρο: Επιμένουμε ελληνικά!

Παρατηρώ καθημερινά στις επαφές μου με ανθρώπους του τόπου μας αλλά και γενικότερα, ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε κάτι διαφορετικό, κάτι αλλιώτικο, που μας ενώνει και το κουβαλάμε μέσα μας εκ γενετής. Είναι αυτό που λέμε ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Αυτό που λέμε στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό που μας κάνει μια γροθιά όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και το διαπιστώνουμε να συμβαίνει σε όλο το ιστορικό φάσμα από συστάσεως του ελληνικού Έθνους.

Οι δύσκολες καταστάσεις, όπως γνωρίζουμε, είναι για να αντιμετωπίζονται και για να ξεπερνιούνται. Και όπως κάθε δοκιμασία, έτσι και αυτή θα μας βγάλει πιο σοφούς, μα πάνω από όλα πιο δυνατούς.

Ένα από τα συνηθισμένα κλισέ που ακούμε συχνά και αποφεύγω να επαναλαμβάνω, είναι το γνωστό μότο, ότι η «κρίση κρύβει ευκαιρίες» ή «η κρίση είναι ευκαιρία».
Δεν ξέρω αν πράγματι η κρίση κρύβει ευκαιρίες ή μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία, αλλά σαν άνθρωπος της αγοράς και ως ελεύθερος επαγγελματίας, γνωρίζω καλά ότι οι έκτακτες οικονομικές συνθήκες δημιουργούν νέες συνθήκες στην αγορά. Για αυτό οφείλουμε να στηρίξουμε με «νύχια και δόντια» σαν μια γροθιά την ελληνική και τοπική αγορά μας. Πρέπει σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να επιμείνουμε ελληνικά και να προτιμήσουμε τα ελληνικά προϊόντα που παράγονται στη γη της Μακεδονίας, στη γη της Ελλάδας.

Με αφορμή και τις πασχαλινές αγορές, όλοι εμείς οι καταναλωτές, αφενός πρέπει να επιμείνουμε ελληνικά, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία, να παλέψουμε μαζί για τη δική μας οικονομία. Αφετέρου οι έμποροι, οι καταστηματάρχες και οι παραγωγοί πρέπει να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν τα ελληνικά νοικοκυριά και να επιλέξουν τα ελληνικά προϊόντα.

Είναι γεγονός ότι αν ο κάθε Έλληνας καταφέρει να αγοράσει ελληνικά προϊόντα στη θέση ξένων προϊόντων, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία ένα πολύ σημαντικό ποσό αρκετών δισ. ευρώ!
Και τι συμβαίνει όταν επιμένουμε ελληνικά; Αυξάνουμε την απασχόληση στην Ελλάδα, αντί στη Γαλλία ή αλλού, με ευεργετικά αποτελέσματα για την κατανάλωση (ΑΕΠ), για τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου, καθώς επίσης για τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Μειώνουμε τις εισαγωγές, οπότε αντίστοιχα το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, περιορίζουμε τις δαπάνες επιδομάτων ανεργίας, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, ενώ έμμεσα βοηθάμε στη βελτίωση της αποταμίευσης – οπότε των υγιών επενδύσεων.

Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή όλοι μαζί, να αλλάξουμε νοοτροπία, χτίζοντας το μέλλον μας!
Κώστας Ζιώγας
Ελεύθερος Επαγγελματίας
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Email:info@kostasziogas.grwww.kostasziogas.grtwitter.com/#!/K_Ziogas facebook.com/ΚώσταςΖιώγας

Μία απάντηση στο “Άρθρο: Επιμένουμε ελληνικά!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.