Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Γλέζος βάζει στη θέση του το Γερμανικό ΥΠΕΞ

Αυτοί που έχουν θεσμικό ρόλο να δούμε πότε θα το πράξουν!
Γράφαμε χθες (ΕΔΩ, για όσους δεν το διάβασαν) για την κατάπτυστη δήλωση κύκλων του Γερμανικού ΥΠΕΞ αναφορικά με το θέμα των αποζημιώσεων που μας οφείλονται.
Την καλύτερη απάντηση την εισέπραξαν οι φίλοι μας οι Γερμανοί από τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος κάνει και μια αποτίμηση των οφειλουμένων:  162 δις ευρώ, άνευ τόκων!
Η δήλωση του Γλέζου είναι η ακόλουθη:
Η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σε δημοσιογραφική ερώτηση, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική.
Ανιστόρητη, διότι αγνοεί…

την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δις εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 31/2 δις δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δις ευρώ.
Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.
Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.
Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται.