Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ψήφισμα της Σπίθας Βέροιας "ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ"

Προς κ.κ. Μίκη Θεοδωράκη
                  Μανώλη Γλέζο
   
Σήμερα που ο λαός μας βρίσκεται στη μέγκενη του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού από τη μια και από την άλλη της ενδοτικής ελληνικής ηγεσίας, ανίκανης να υπερασπιστεί τα συμφεροντά του, ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ στους εμπνευστές του μετώπου Ε.ΛΑ.Δ.Α, έστω και την τελευταία στιγμή να εκφραστεί εκλογικά.
Την πρώτη Φεβρουαρίου, όλες μας οι ελπίδες είχαν εναποτεθεί στην πολυπόθητη ενωτική προσπάθεια που εξήγγειλαν στο Κακογιάννειο, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Γιώργος Κασιμάτης. Δεν πολυκαταλάβαμε γιατί δε θα εκφράζονταν εκλογικά. Νιώσαμε όμως βαθιά μέσα μας προκαταβολικά μια ήττα:
              
                 Ο ΕΧΘΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ.
                                
                             ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ.
 
 

Δε θα μπορούσε ένας λαός να έχει μεγαλύτερη τύχη από το να μπορεί να συνομιλεί και να ακούει δυο πραγματικά σύμβολα του τόπου του.Κανένα άλλο πρόσωπο δε θα μπορούσε να κατορθώσει το ακατόρθωτο:
                                       ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ.
ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΗΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
Η χώρα βουλιάζει και οι άνθρωποι απεγνωσμένα αναζητούν κάπου να στραφούν,κάποιον που θα δώσει το σύνθημα να γίνει το θαύμα.Είμαστε όλοι αυτοί που ο Μίκης αποκαλούσε “ο κανένας κι ο καθένας”, όταν ξεκίνησε τον αγώνα να ενώσει τους Έλληνες ενάντια στον πανίσχυρο εχθρό, που τον στηρίζουν οι ίδιοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους.Τώρα κινδυνεύουμε να γίνουμε ο ΚΑΝΕΝΑΣ,να σβήσουμε ακόμη και ως έθνος.
Η φωνή του Μίκη μας έβγαλε στο δρόμο,μας έδειξε το ωραίο ταξίδι και τώρα λίγο πριν φτάσουμε στην Ιθάκη, οπισθοχωρούμε και σκορπάμε.
Ποτέ η ανάγκη για λαική κυριαρχία δεν ήταν τόσο επιτακτική και η επιθυμία για ενότητα τόσο ισχυρή.
Έχοντας την επίγνωση ότι ΕΣΕΙΣ μόνο μπορείτε, υπερβαίνοντας την ανθρώπινη βούληση, να αλλάξετε το ρου της ιστορίας, που μας έχει γράψει για άλλη μια φορά να γίνουμε ραγιάδες,ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ να ηγηθείτε μιας προσπάθειας
για τη συγκρότηση ευρύτερου μετώπου, ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ και που ελπίζουμε να γίνει η αρχή του τέλους του παγκοσμιοποιημένου εχθρού μας.
Με τιμή,
τα μέλη της ΣΠΙΘΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
“ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ”
Υ.Γ. Σας αποστέλλουμε το ψήφισμα της ΣΠΙΘΑΣ μας σε μια ύστατη προσπάθεια να ενωθούν οι δυναμεις που αντιτίθενται στη μνημονιακή πολιτική και να αποτελέσουν ευρύτερο μέτωπο που θα εκφραστεί όμως εκλογικά.