Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Χαλκίδης για ΕΒΖ: "η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με κομματικές μεθοδεύσεις στήνει το δικό της παιχνίδι"

Ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, προσυπέγραψε ερώτηση μαζί με άλλους συναδέλφους Βουλευτές του κόμματος που κατατέθηκε στη Βουλή σχετική με το ζήτημα των κομματικών μεθοδεύσεων στην ΕΒΖ.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα ακόλουθα :
«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και ενώ η ελληνική κοινωνία οδηγείται σε πλήρη εξαθλίωση, η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με κομματικές μεθοδεύσεις στήνει το δικό της παιχνίδι στη μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία της χώρας.
Μάλιστα, ενώ στο προσκήνιο βρίσκεται το θέμα της εκποίησης της ΕΒΖ, οι διοικούντες της αντιλαμβανόμενοι ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, προχωρούν στην τοποθέτηση κομματικών στελεχών και στην προαγωγή ημετέρων, αδιαφορώντας για το μέλλον και την πορεία της Εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας,…

κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, αμείβεται με μηνιαίες αποδοχές πολύ μεγαλύτερες από αυτές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, όπως ο νόμος ορίζει.
Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτό το όργιο των μεθοδεύσεων στο οποίο έχουν επιδοθεί οι διοικούντες την ΕΒΖ, την ώρα που ο Ελληνικός λαός υποφέρει και αγκομαχά.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  • Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία της Διοίκησης της ΕΒΖ;
  • Ισχύουν οι φήμες που θέλουν την Διοίκησης της ΕΒΖ να προχωρά σε προαγωγές, ακόμη και σε προσλήψεις με καθαρά κομματικά κριτήρια και αν ναι, προτίθεται να παρέμβει το αρμόδιο Υπουργείο για να αποτρέψει τέτοιες κομματικές μεθοδεύσεις από τη διοίκηση της ΕΒΖ;»