Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο υπεύθυνος τύπου και το ..ευφυολόγημά του!!

Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει, άμεσα, ξεκάθαρη θέση. Το γεγονός ότι αναδεικνύεται, σήμερα, παγκόσμια ημέρα του Αλτσχάιμερ, ας μη νομίσει ότι επηρεάζει τη μνήμη και την κρίση του λαού“.
Τα παραπάνω είπε δικήν ευφυολογήματος ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης χθες, με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Τι είναι η νόσος; Είναι μια εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου, που προκαλεί την καταστροφή μεγάλου αριθμού νευρικών κυττάρων. Η νόσος αυτή αποτελεί τη βασικότερη αιτία πρόκλησης άνοιας στον άνθρωπο, επηρεάζοντας τμήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν σημαντικές λειτουργίες όπως η σκέψη, η ομιλία, η μνήμη και η συμπεριφορά.
Ευτυχώς (για αυτόν και την οικογένειά του) ο Μιχελάκης ΔΕΝ πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάϊμερ.
Παρόλα αυτά δεν θυμάται ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν…
160.000 ασθενείς, ενώ για κάθε ασθενή με νόσο Αλτσχάιμερ, υπάρχουν (σύμφωνα με έρευνες) μέχρι και τρεις στενοί συγγενείς που επηρεάζονται άμεσα.
Επίσης ξέχασε ότι η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους που καθημερινά με τεράστιο κόπο φροντίζουν τους δικούς τους ανθρώπους, σε αυτούς που καθημερινά βλέπουν αγαπημένους τους ανθρώπους να “βυθίζονται” σε έναν κόσμο που είναι ολόδικός τους, που τους οδηγεί ακόμη και στην μη αναγνώριση των αγαπημένων τους προσώπων – δεν ήταν αφιερωμένη στους πάσχοντες από τη νόσο. 
Τα παραπάνω τα γράφω γιατί γνωρίζω τι σημαίνει “αγαπημένος σου άνθρωπος που πάσχει απ’ την νόσο του αλτσχάϊμερ”.
Διαβάστε περισσότερα για τη χθεσινή ημέρα ΕΔΩ