Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι προτάσεις για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Μείωση κατά 25% της επιχορήγησης που λαμβάνουν τα κόμματα, “αποδέσμευση” του ύψους της επιχορήγησης από τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, θέσπιση ανώτατου ορίου για την επιχορήγηση καθώς και απαγόρευση τόσο της εκχώρησης ως εγγύησης στις τράπεζες της κρατικής χρηματοδότησης πέραν του τρέχοντος ημερολογιακού έτους, όσο και της σύναψης νέων δανείων με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση από κόμματα που έχουν οφειλές προς τράπεζες μέχρι την εξόφληση των υφιστάμενων δανείων τους.
Αυτά προτείνει με έγγραφό του προς την επιτροπή Θεσμών του Κοινοβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό το τελευταίο, αφού τα κόμματα – ειδικά τα δυο που εναλλάσσονταν στην εξουσία τα τελευταία 38 χρόνια – χρωστάνε παααάρα πολλά σε τράπεζες αφού έχουν βάλει ως εγγύηση για να πάρουν δάνεια τις επιχορηγήσεις τους μέχρι το 2500 μετά Χριστόν.
Όσο για το lobbyingπου λέγαμε το πρωί; Εκεί να δείτε τι έχει να γίνει!! Με το υπάρχον σύστημα και οι βαλίσες πήγαιναν και έρχονταν (δεν το είπαμε εμείς, ο Τσουκάτος το είπε σε συνέντευξη στον Τράγκα, για θυμηθείτε τι είπε ΕΔΩ). Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν κοπούν οι χρηματοδοτήσεις και τα λεφτά θα πρέπει να έρχονται από λομπίστες.