Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΒΖ: γιατί όλα αυτά τώρα, που είναι αργά;

Ενδιαφέρουσα η σημερινή συνέντευξη στο Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 του Φιλ. Ιωαννίδη, δ/ντη της ΕΒΖ (τουλάχιστον στο κομμάτι που την άκουσα εγώ).
“Τα πάντα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα” ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο λέγοντας πως “μπουν” φέτος 60-70.000 στρέμματα, με ελπίδα να λειτουργήσει το εργοστάσιο για 2 μήνες στην καμπάνια (αν μπουν και άλλα). Επίσης ανέφερε και την ευκολία την οποία παρέχει η εταιρία στους τευτλοκαλλιεργητές με τη χρηματοδότηση των λιπασμάτων (40% ως προκαταβολή).
Και με όλα αυτά άρχισαμε να αναρωτιώμαστε το προφανές: πότε θα λάβουμε εξηγήσεις από πολιτικά πρόσωπα, πότε θα μας πουν  γιατί όλες αυτές οι προσπάθειες να “αναστηθεί” η τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα δεν γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια με την ίδια ένταση και επιμονή.
Γιατί τα προηγούμενα χρόνια, κακά τα ψέμματα, η ΕΒΖ και η παραγωγή ζάχαρης στη χώρα μας απαξιώθηκαν πλήρως!
Η κακοδιαχείριση τόοοσα χρόνια, με τους κομματικούς να…

διορίζονται αβέρτα σε κάθε πόστο (από ψηφοφόρους/κομματόσκυλα που διορίζονταν ως φύλακες μέχρι τους αποτυχημένους πολιτευτές που δεν εκλέγοταν που τους έκαναν διευθυντές), οδήγησε στην απαξίωση.
Το κλειστό εργοστάσιο στη Λάρισα, τα εργοστάσια σε Πλατύ και Έβρο που υπολειτουργούν αποδεικνύουν την απαξίωση.
Οι αγρότες που καλλιεργούν σακχαρότευτλα τα τελευταία χρόνια και λιγοστεύουν, άλλη μια απόδειξη της απαξίωσης.
Η τιμή της ζάχαρης που ανεβαίνει δείχνει την απαξίωση – και αυτό είναι απόδειξη, αφού η κρατική παρέμβαση έχει πάψει να υπάρχει.
Και φυσικά την απαξίωση αποδεικνύουν περίτρανα τα όσα ακούμε τις τελευταίες μέρες στο Κοινοβούλιο από τους πολιτικούς μας: “η χώρα εισάγει τα πάντα” μας είπαν, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν ώστε να περάσουν τα κάθε είδους Μνημόνια και μέτρα.
Ή μήπως η απαξίωση ήρθε ίσα για να πουληθεί μια ακόμη κρατική βιομηχανία τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία μπιρ παρά στον πρώτο ιδιώτη, για να “σωθεί” η χώρα;;; Εεεε;;;