Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ: έληξε χθες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την απόκτησή τους

Οι 17 επενδυτές που κατέθεσαν αίτηση είναι προφανώς κοροϊδάρες (όπως εκείνοι οι “ηλίθιοι” με το πετρέλαιο που ήρθαν από μόνοι τους και ζήτησαν να κάνουν έρευνες, θυμάστε που τα λέγαμε ΕΔΩ;). 
Θέλουν λέει να αγοράσουν, σε στιγμή που η ενέργεια θα είναι ΤΟ αντικείμενο το πόθου πολλών, ενώ το Δημόσιο θέλει να απεμπλακεί για να σωθεί η οικονομία. 

Ποιον δουλεύουν μωρέ, ότι έτσι θα σώσουν την οικονομία;

Ρε, πότε θα ξυπνήσουμε;;; Όλα μπιρ παρά τα ξεπουλάνε, ακόμη και αυτά που είναι στρατηγικής – εθνικής σημασίας…
Κοκκαλάκι – κοκκαλάκι θα φαγωθεί η δημόσια περιουσία στα πλαίσια των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
Χθες έληξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ και όπως ανακοινώθηκε απ’το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενδιαφέρθηκαν 17 επενδυτές από 12 χώρες.
Βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι από Ρωσία, Ιταλία, Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν, Ιαπωνία, Ισραήλ, αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ 7 από τους επενδυτές προέρχονται από χώρες εντός της Ε.Ε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε προσεχή συνεδρίαση του, θα…

αξιολογήσει την εκπλήρωση των τυπικών και των ουσιαστικών προϋποθέσεων και θα ανακοινώσει ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα κληθούν να υποβάλουν ενδεικτικές προσφορές.
Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι το Δημόσιο έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης του ομίλου συνολικά ή ξεχωριστά της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, (Διαχειριστής του Συστήματος Φυσικού Αερίου, στον οποίο πάντως το κράτος θα κρατήσει το 34%), ενώ οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν αφορούν και τις δύο εκδοχές.