Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήμος Δέλτα: αντιδράσεις και εκεί για τα στρατόπεδα

Τελικά αυτή η …λίστα με τα στρατόπεδα στα οποία θα στεγαστούν τα κέντρα “φιλοξενίας” λαθρομεταναστών έχει ανάψει φωτιές παντού. Εμμένουμε στην άποψη μας για τη λίστα (τα ΄χουμε πει, ας μην κουράζουμε), αφού τίποτε δεν έχει επισημοποιηθεί και τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Ένας ακόμη δήμαρχος όμορου Δήμου, ο δήμαρχος Δέλτα Γιώργος Γλώσσης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη δημιουργία τέτοιου στρατοπέδου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου του και επιφυλάσσεται για κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου του Δήμου Δέλτα αναφέρεται η ακόλυθη δήλωση του δημάρχου:
“Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία η απόφαση της Κυβέρνησης για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο Στρατόπεδο ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του Δήμου Δέλτα.
 Μια απόφαση για την οποία δεν υπήρξε η παραμικρή διαβούλευση και για την οποία ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Το στρατόπεδο ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ διεκδικείται χρόνια τώρα από τις εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου προκειμένου…
να μας παραχωρηθεί από το ΥΕΘΑ και να  αξιοποιηθεί με έργα ανάπλασης, τόσο για αθλητικούς όσο και για πολιτιστικούς σκοπούς, αλλά η απάντηση ήταν πάντα αρνητική και τώρα βλέπουμε  να παραχωρείται με μεγάλη ευκολία, για άλλες χρήσεις.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν δοθεί πειστικές εξηγήσεις σχετικά με τη διαδικασία, τα κριτήρια  και τη σκοπιμότητα επιλογής του συγκεκριμένου στρατοπέδου, αλλά γενικά και αόριστα μιλάνε για ανταποδοτικά οφέλη από την λειτουργία αυτών των κέντρων.
Μπορεί όμως η τοπική ανάπτυξη να στηριχθεί σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμοθετημένων οργάνων, φορέων και των κατοίκων της περιοχής;
Καλούμε τον  Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη να επανεξετάσει την απόφασή του και να λάβει σοβαρά υπόψη του την γνώμη των τοπικών κοινωνιών και να μην επωφεληθεί για ακόμη μια φορά το Κέντρο σε βάρος της Περιφέρειας.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση, έχουμε γίνει αποδέκτες των αντιδράσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων και θεωρούμε ότι αν τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει στην υλοποίησή της, θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις από την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι μια τέτοια ενέργεια θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας.”