Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανακαλύφθηκαν οι αποστολείς του μούφα email του ΙΚΑ

Μπουμπούκια” αποδείχθηκαν τελικά οι συντάκτες και αποστολείς του ηλεκτρονικού μηνύματος που υποτίθεται πως έστελνε το ΙΚΑ σε ασφαλισμένους και σχετίζονταν με …επιστροφή φόρου.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρήκε την άκρη για μια ακόμη φορά (αναδεικνύεται ως μια από τις πιο αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες και μπράβο!!) και τελικά ανακάλυψε ότι την απάτη είχαν στήσει τέσσερις Ρουμάνοι, (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις (ένας 26χρονος, ένας 25χρονος και η 21χρονη γυναίκα).
Οι απατεώνες είχαν στείλει χιλιάδες σε χρήστες του διαδικτύου με την ελπίδα κάποιοι να “πέσουν” στην παγίδα και…

να τους γνωστοποιήσουν προσωπικά δεδομένα (αριθμούς πιστ. καρτών, τραπεζικών λογαριασμών κλπ). Τρεις από τους παραλήπτες είχαν κιόλας προλάβει να αποστείλουν στο ….ρουμάνικο “ΙΚΑ” στοιχεία, με αποτέλεσμα οι δράστες να προλάβουν να κάνουν και κάποιες αγορές.
Τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν τα ίχνη των δραστών και την Τρίτη, κατά την παράδοση προϊόντος, μετά από παραγγελία σε ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), συνελήφθη στην Αθήνα αρχικά ο 26χρονος. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 25χρονος και 21χρονη, ενώ αναζητείται ο τέταρτος. Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος συλληφθείς έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απάτες στη χώρα μας, ενώ για τα ίδια αδικήματα αναζητείται από τις ρουμανικές Αρχές. Σε βάρος της 21χρονης συλληφθείσας εκκρεμεί δικαστική απόφαση, για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών.