Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα κάτω απ’ το χαλάκι

Πάλι κάτω από το χαλάκι το τεράστιο πρόβλημα με τη λαρθομετανάστευση και την μετανάστευση.
“Πάρτε το αλλιώς” επιτέλους, να τελειώνει το θέμα οριστικά!  
Προκαλεί εντύπωση η προσπάθεια για τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης ανά Περιφέρεια της χώρας.
Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης σε συνάντηση με τους περιφερειάρχες, στους οποίους παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι οι Περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων, καθώς και να προτείνουν χώρους.
Στη συνέχεια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσουν στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων.
Αντί να ξεκινήσει το θέμα να λύνεται με…

μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική (που θα πρέπει να τεθεί επί τη βάση του “είμαστε τόσοι, χρειαζόμαστε τόσους, η κοινωνία και η οικονομία αντέχουν τόσους ξένους, για να μπουν στη χώρα θα πρέπει να έχουν σίγουρη εργασία, αυτές τις προϋποθέσεις κλπ κλπ),  πάλι με …ασπιρίνες πάνε να λύσουν το πρόβλημα. Όσο για το πολιτικό άσυλο, αυτό είναι άλλο πράγμα. Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ που έλεγαν και οι αρχαίοι. Με απλές αλλά ουσιώδεις κινήσεις μπορούν (εάν το επιθυμούν) να λύσουν το πρόβλημα μέσα σε ένα 6μηνο.
Τώρα θέλουν να μετακινήσουν χιλιάδες ανθρώπους από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια της χώρας. Ε και;
Τι; Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα; 
Παρακάπτουν τις αντιδράσεις του κόσμου δίπλα στα σπίτια του οποίου θα στηθούν τα κέντρα κράτησης αλλά και την αξιοπρέπεια αυτών που έφτασαν μέχρι εδώ για να δουν στον ήλιο μοίρα (οι πιο πολλοί τέτοιοι είναι, μην ξεγιελιόμαστε ότι είναι όλοι εγκληματίες – φυσικά υπάρχουν και τα μπουμπούκια).
Θα τους στοιβάξουν μέσα στα κέντρα και μετά θα τους ξεχάσουν.
Η βιτρίνα να αλλάξει, η Ομόνοια και το Μοναστηράκι. 
Μεταναστευτική πολιτική από μηδενική βάση είναι η μοναδική λύση. Από το ζερό!