Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιστολή διαμαρτυρίας του Μιχάλη Χαλκίδη για την απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ περί καταβολής εισφορών για εποχική εργασία

Ας μας επιτρέψει μια ψιλοένσταση στον τρόπο με τον οποίο περιγράφει την Κυβέρνηση ο Μιχάλης Χαλκίδης. Κατά τα άλλα, δίκιο έχει!
Αλλά θα τον ρωτήσουμε για αυτό όταν τον ξαναδούμε..
Ανοιχτή επιστολή του Μιχάλη Χαλκίδη που σχετίζεται με την απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ περί καταβολής εισφορών για εποχική εργασία είχαμε σήμερα.
Με αυτή καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ανακαλέσει την εγκύκλιο του προαναφερόμενου διοικητή δημόσιου οργανισμού ενώ ταυτόχρονα καλεί τους βουλευτές του νομού σε συστράτευση δυνάμεων.
Η επιστολή αναφέρει:

Την ώρα που η χώρα στενάζει και οι πολίτες της αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαίτησες της καθημερινότητας, ένας ακόμη κλάδος, αυτός των αγροτών, δέχεται τα πλήγματα της αντιαναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η γεωργία να καταρρέει, η ύπαιθρος να ασφυκτιά και οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση, απροστάτευτοι μπροστά στα μνημονιακά χαράτσια και στις φοροεπιδρομές και ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των αγορών των πρώτων υλών για τις καλλιέργειές τους, επειδή οι παραγωγές τους μένουν ακόμη απλήρωτες, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ καθυστερούν και οι συντάξεις τους παραμένουν ακατάβλητες.
Σε αυτή την ήδη ασφυκτική κατάσταση, μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, ήρθε τώρα να προστεθεί και η απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ περί καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για εποχική εργασία από τον εργοδότη, με την μορφή του εξαιρετικά επείγοντος.
Η άμεση καταβολή των 176 ευρώ μηνιαία για κάθε εργάτη γης, δηλαδή
176 ευρώ x 6 μήνες = 1.056 ευρώ για έναν εργάτη τα οποία καλείται να καταβάλει ο εργοδότης – αγρότης και τα οποία αδυνατεί να καταβάλει, καθώς και η καθιέρωση του εργόσημου, αποδεικνύουν περίτρανα την αναλγησία των διορισμένων διοικούντων και την παντελή τους άγνοια για την πραγματικότητα.
Γνωρίζετε, αλήθεια, κ. Διοικητά, ότι η εγκύκλιός σας οδηγεί σε πλήρη αδυναμία καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων, σε ολοκληρωτικό αφανισμό των αγροτών και όχι σε λύσεις;
Γνωρίζετε, κ. Διοικητά, αν οι αγρότες έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τις πρώτες ύλες για τις καλλιέργειές τους;
Γνωρίζετε πόσοι από τους αγρότες έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν;
Γνωρίζετε τις συνέπειες που θα έχει για τους αγρότες η μη εφαρμογή της απόφασης αυτής;
Σε τί και ποιούς, αλήθεια, ωφελεί μια τέτοια απόφασή;
Σε αυτές τις προκλήσεις και τα συσσωρεμένα προβλήματα, έχω χρέος να σταθώ στο πλευρό των αγροτών. Ήμουν και είμαι αντίθετος στις πολιτικές που απέτυχαν να θωρακίσουν τον αγρότη και την αγροτική παραγωγή απέναντι στις ραγδαίες καθημερινές αλλαγές. Με πολιτικές που εναντιώνονται στο συμφέρον των αγροτών δεν δίστασα να έρθω σε αντιπαράθεση και με υπουργούς της δικής μου Κυβέρνησης. Γι’ αυτό και θα στηρίξω με κάθε τρόπο και με όποιες συνέπειες τις επιλογές που ενισχύουν το εισόδημα των αγροτών, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι η γεωργία αποτελεί το μοναδικό ίσως πραγματικά αναπτυξιακό τομέα της χώρας.
Καλώ, λοιπόν, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί σε άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου του Διοικητή του ΟΓΑ.
Καλώ ακόμη τους συναδέλφους Βουλευτές του Νομού και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μία στράτευση δυνάμεων για άμεση και ουσιαστική παρέμβαση, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.
Το χρειάζονται οι αγρότες μας, το χρειάζονται οι αγρότες της Ημαθίας.

Μιχάλης Χαλκίδης
Βουλευτής Ημαθίας
Νέα Δημοκρατία