Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επίσκεψη Γικόνογλου σε ΥπΑΑΤ & ΕΛΓΑ για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι χθεσινοί ισχυροί άνεμοι σε θερμοκήπια και καλλιέργειες


Επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς επίσης και τον ΕΛΓΑ έκανε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ημαθίας (ΠΑΣΟΚ) Θανάσης Γικόνογλου ώστε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για την αποζημίωση των αγροτών του Αγ. Γεωργίου και της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσε σε θερμοκήπια και καλλιέργειες η ανεμοθύελλα που εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ζήτησε την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών (ΠΣΕΑ-ΕΛΓΑ) και την ανάληψη των απαραίτητων ενεργειών για την εκτίμηση των ζημιών και την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των δικαιούχων.
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών, ο κ. Γικόνογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία όπου το αγροτικό εισόδημα διαρκώς συρρικνώνεται, η…

σημερινή πρωτοβουλία μου αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγρότες της περιοχής.
Παρότι τα καιρικά φαινόμενα αποτελούν απρόβλεπτο και συχνά δυσάρεστο παράγοντα για τον αγροτικό κόσμο, τέτοιου είδους ζημίες πρέπει να αποκαθίστανται άμεσα μέσα από τη συντονισμένη δράση όλων μας, ιδιαίτερα σήμερα που δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες εισοδηματικές απώλειες.
Η αγροτική παραγωγή παραμένει η καρδιά της Ημαθιώτικης οικονομίας και πρέπει να τη στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Στην κατεύθυνση αυτή, διαβεβαιώνω τους αγρότες συμπολίτες μου πως θα συνεχίσω να στέκομαι δίπλα τους με κάθε διαθέσιμο μέσο.