Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επίδομα ανεργίας: τα ποσά που ισχύουν από σήμερα

“Λαϊκίζουμε”, λένε κάποιοι. Ας λαϊκίσουμε λοιπόν, γιατί καλύτερα να λαϊκίσουμε παρά να κάνουμε την παλαβή!
Ποιος μπορεί να ζήσει ρε ‘σεις με αξιοπρέπεια, όντας άνεργος και με 2 παιδιά με 432 ευρώ το μήνα;; Ε;;;
Πως θα μπορέσει ρε ‘σεις να κοιτάξει τα παιδιά του στα μάτια με 432 ευρώ το μήνα;; Ε;;
Και με μηδενική πιθανότητα να ξαναβρεί δουλειά, στην Ελλάδα της αποβιομηχάνισης και της αυξανόμενης ανεργίας. Ε;;;

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, το βασικό επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται στο εξής με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο που προβλέπει το νέο μνημόνιο, και θα ανέρχεται στα 360 ευρώ, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε μέλος της οικογένειας. 

Τα νέα επιδόματα διαμορφώνονται ως εξής:

* Για τελευταίο μηνιαίο μισθό πάνω από 314,17 ευρώ, το βασικό επίδομα θα είναι στα 360 ευρώ, στα 396 ευρώ με ένα προστατευόμενο μέλος και στα 432 ευρώ με δύο προστατευόμενα μέλη. 
* Για τελευταίο μηναίο μισθό από 157,09 έως 314,16 ευρώ, το επίδομα ανεργίας θα είναι 270 ευρώ, με ένα προστατευόμενο μέλος στα 297 ευρώ ευρώ και στα 324 ευρώ για δύο προστατευόμενα μέλη. 
* Για τελευταίο μηνιαίο μισθό έως 157,08 ευρώ, το επίδομα ανεργίας θα είναι πλέον 180 ευρώ, με ένα προστατευόμενο μέλος 198 ευρώ και με δύο προστατευόμενο μέλη 216 ευρώ. 
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει την Παρασκευή, ενώ αντίστοιχη μείωση θα ισχύσει και για τα υπόλοιπα επιδόματα που χορηγεί ο Οργανισμός. 
Οι μειώσεις ισχύουν από τις 12 Μαρτίου και δεν συμπεριλαμβάνουν τα επιδόματα τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί βάσει των παλαιών ποσών και για τα οποία δεν θα υπάρξει συμψηφισμός.