Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αίτημα 11 βουλευτών για να μάθουν με ποιους ξένους έχει σύμβαση το δημόσιο (για να το αξιολογήσουν)

Αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο κατέθεσαν χθες 11 βουλευτές (του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι προερχόμενοι/διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ), ζητώντας να μάθουν με ποιους ξένους ειδικούς έχει σύμβαση το Ελληνικό Δημόσιο στα πλαίσια της επιχείρησης αξιολόγησης του δημόσιου τομέα της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην αίτησή τους οι 11 αναφέρουν τα εξής:
Αίτηση Κατάθεσης Έγγραφων
Προς
Τον Υπουργό Οικονομικών

Αθήνα 12-3-2012


Θέμα: Κατάθεση συμβάσεων ελληνικού δημοσίου με ξένους ειδικούς για συμβουλευτικές εργασίες στο πλαίσιο της αξιολόγησης του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση από την αρχή της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου και στην συνέχεια σε κάθε ενέργειά της, κατέστησε σαφές στην ελληνική κοινωνία ότι δεν εμπιστεύεται το ελληνικό δημόσιο και τους υπαλλήλους του,…
…εν γένει τους Έλληνες πολίτες και μαζί με την πολιτική της για μείωση των λειτουργιών και των δομών του δημοσίου τομέα, ζήτησε να εισαχθούν στην χώρα ξένοι «ειδικοί» για να συνδράμουν στο έργο της.
Με αρχή την υιοθέτηση του σχήματος της ειδικής ομάδας δράσης (taskforce) για το ΕΣΠΑ συνέχισε να επιδιώκει την ανάθεση σε ξένες εταιρείες συμβούλων ειδικές εργασίες είτε σε ότι αφορά στο μνημόνιο και τον εφαρμοστικό νόμο με ιδιαίτερα ακριβό αντίτιμο, είτε σε άλλες λειτουργίες που τελικά οδηγούν στον υποσκελισμό του θεσμικού ρόλου και του έργου του Δημοσίου τομέα και των υπηρεσιών του.
Έτσι χρησιμοποιώντας ως αφορμή τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης που οι ίδιες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν με την επιβολή ενός αυταρχικού, απόλυτα εξαρτημένου από τις κυβερνητικές πελατειακές σχέσεις δημόσιου τομέα, προχωρά στην αξιολόγησή του με την συνδρομή ξένων ειδικών για την διαμόρφωση του πλαισίου των κριτηρίων αυτής της αξιολόγησης.
Η εισαγωγή της υποτιθέμενης τεχνογνωσίας στο δημόσιο τομέα, την στιγμή που αυτός πλήττεται από τις εφαρμογές της κυβερνητικής πολιτικής για εκποίηση κρίσιμων τομέων του δημόσιου πλούτου και των δημόσιων αγαθών και την προσπάθεια απαξίωσής του με κατάργηση ολόκληρων διευθύνσεων με την παράλληλη μείωση των μισθών, είναι εχθρική προς τον πολίτη και προκλητική πολιτική απόφαση στο βαθμό που ο δημόσιος τομέας δεν αποτελεί κτήμα καμιάς κυβέρνησης αλλά είναι δημόσιο αγαθό που έκτισε η ίδια η ελληνική κοινωνία.

αιτούμεθα από τον κ. υπουργό
την κατάθεση όλων ανεξαιρέτως των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με ξένους ειδικούς για τα θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση και το έργο του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.
Οι Αιτούντες Βουλευτές
Αλέξης Τσίπρας
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Ηρώ Διώτη
Θεόδωρος Δρίτσας
Τάσος Κουράκης
Μιχάλης Κριτσωτάκης
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Βασίλης Μουλόπουλος
Δημήτρης Παπαδημούλης
Σοφία Σακοράφα
Παναγιώτης Κουρουμπλής