Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

5 απώλειες στην Κυβέρνηση, ίσως πάμε σε λύση "ala Mario Monti"

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: οι άνθρωποι είναι πραγματικά απίστευτοι!!
Αφού ψήφισαν, ξαναψήφισαν, στήριξαν, δήλωσαν διάφορα για την αναγκαιότητα του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, τώρα παίζουν το παιχνίδι των αρχηγών τους (ή και το δικό τους, ελπίζοντας να αναβαπτιστούν στην κολυμβήθρα του αντιμνημονιακού Σιλωάμ).
Ούτε μια, ούτε δυο αλλά πέντε παραιτήσεις μέσα σε ένα μόλις 12ωρο μετράει η Κυβέρνηση Παπαδήμου. Ας αφήσουμε τους βουλευτές που παραιτήθηκαν (ή σκέφτονται να παραιτηθούν) ή τους επιλαχόντες που δεν θέλουν ούτε ζωγραφιστή να δουν τη Βουλή, όχι να μπούν μέσα!
Πάμε πλέον σε καταιγιστικές εξελίξεις. Και αν καταφέρει να επιβιώσει πολιτικά ένας μη πολιτικός (τραπεζίτης ήταν ο άνθρωπος) Πρωθυπουργός όπως ο Λουκάς Παπαδήμος, τότε το σίγουρο είναι πως θα πάμε σε μια λύση “ala Mario Monti”. Δηλαδή σε ένα σχήμα που θα το στηρίξουν όσοι τελικά το στηρίξουν, το οποίο όμως θα έχει στη σύνθεσή του μόνο τεχνοκράτες και λογιστές.
Αν και η πολιτική είναι (ή θα έπρεπε να είναι) επικεντρωμένη πρώτα στην ευπρεπή και ασφαλή διαβίωση των πολιτών και μετά στους αριθμούς….