Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ψηφίζουν σήμερα στη Γερμανία για την έγκριση του πακέτου. Εμείς πάντως τς ευκαιρίες μας τις χάσαμε

Σήμερα θα τεθεί στην έγκριση των Γερμανών βουλευτών το νέο πακέτο “βοήθειας” προς τη χώρα μας.
Ήδη οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν προεξοφλήσει (με δηλώσεις τους σε διάφορα μέσα) ότι το Κοινοβούλιο τους θα εγκρίνει τη …“βοήθεια”, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το 63% των πολιτών δεν θέλουν να υπάρξει τέτοια εξέλιξη.
Αυτό σημαίνει – σε πρώτη ανάγνωση – 2 πράγματα:
1) υπάρχει και στη Γερμανία αναντιστοιχία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και αυτών που ψηφίζονται ή θα ψηφιστούν, η ελίτ που παίζει διάφορα παιχνίδια κάνει και εκεί ότι θέλει.
2) έχει κάνει σωστή …δουλειά η προπαγάνδα, αφού οι πάντα ανενημέρωτοι Γερμανοί νομίζουν ότι για την κρίση φταίει αποκλειστικά και μόνο η Ελλάδα (που συμμετέχει με ποσοστό περίπου 2% στο ΑΕΠ της ΕΕ).
Πάντως άξια προσοχής είναι η δήλωση του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag ανέφερε πως το κόμμα του “θα εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία” το πακέτο διάσωσης προσθέτοντας:

“Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε ανυπολόγιστες επιπτώσεις”.
Και ίσως αυτή τη δήλωση θα έπρεπε να διαβάσουν όλοι οι δικοί μας πολιτικοί, που πήγαν με τα χέρια ψηλά για να διαπραγματευτούν και στο τέλος έδωσαν γην και ύδωρ.
Αφού ήθελαν δανεικά και άλλα τέτοια ωραία (και δεν ήθελαν έναν ωμό εκβιασμό ή έξοδο από το ευρώ – που θα έφερνε ταχύτερη ανάκαμψη και λιγότερη δυστυχία, ανεργία, μέτρα και σίγουρα δεν θα έφερνε ξεπούλημα των πάντων μπιρ παρά), θα έπρεπε να τους μιλήσουν όπως μας μιλάνε και αυτοί. 
Τους είχαμε στο χέρι και θα έπρεπε να λειτουργήσουμε απλά και κυνικά: “Ή μας βοηθάτε πραγματικά ή σας παίρνουμε μαζί μας”. Τότε να δούμε αν η Αγγελική και οι φίλοι της θα έκαναν τα ζοριλίκια τους.
Αλλά όχι, εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα! Εμείς είμαστε (πρώτα) Ευρωπαίοι…