Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Φαίνεται αλλά δεν είναι τόσο αθώο!!

Οπότε, πρώτα σκανάρουμε όοοολα τα επισυναπτόμενα και μετά τα ανοίγουμε!!!

Στο πρόβλημα τώρα, που μας έβγαλε εκτός για αρκετή ωρίτσα (και μας απασχόλησε αρκετή ωρίτσα), έτσι για να έχετε και εσείς το νου σας αν σας συμβεί: 

αν την ώρα που γράφετε στο word ή προσπαθείτε να διαμορφώσετε ένα κείμενο ώστε να το προσαρμόσετε έτσι όπως θέλετε το word σας “κάνει νούμερα” και δεν γράφει τίποτε με οξείες, διαλυτικά, και άλλα σύμβολα τονισμού τότε πολύ απλά κολλήσατε έναν ιό!!
Μην χάσετε χρόνο με ψάξιμο, εγκαταστάσεις, επιδιορθώσεις προγραμμάτων κλπ.
Απλά κολλήσατε ένα malware το οποίο το μόνο που κάνει είναι…

να σας δυσκολέψει την ψηφιακή σας ημέρα. Γνωστότερο και ως “keystroke”, δεν αφήνει να γραφτεί τίποτε σωστά στα ελληνικά και θα πρέπει να καταπολεμηθεί με ένα καλό πρόγραμμα antivirus.
Φυσικά παίζει σοβαρά και το ενδεχόμενο αυτά που γράφετε – τα χτυπήματα δηλαδή που κάνετε στο πληκτρολόγιο σας – κάπου να αποστέλλονται (αυτό μας το είπε κάποιος ειδικότερος ημών). Οπότε, για να μην έχετε καμιά δυσάρεστη έκπληξη αποφύγετε (μέχρι να επιβεβαιώσετε ότι όλα βαίνουν καλώς) να εισέρχεστε σε σελίδες που απαιτούν ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης κλπ κλπ, πληροφορίες δηλαδή που τις γνωρίζετε μόνον εσείς.
Όταν το πρόβλημα βρεθεί, τότε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που θα σας δώσει το antivirus και αφαιρέστε (το ίδιο προσεκτικά) τα αρχεία που θα σας υποδείξει το σύστημά σας.
Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά χάσιμο χρόνου και άδικος κόπος…