Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το δελτίο τύπου του Δήμου για την ειδική συνεδρίαση της Παρασκευής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΤΑΚΤΗ – ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9.00 Μ.Μ.
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ/ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Μεταξύ αυτών που προσκλήθηκαν, οι βουλευτές Ημαθίας και ο Αντιπεριφερειάρχης
Έκτακτη-ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. με μοναδικό θέμα τη «συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής φορέων δήμου Αλεξάνδρειας και καθορισμός ενεργειών με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισης ή/και κατάργησης τοπικών καταστημάτων δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών». Στη συνεδρίαση, που αναμένεται να έχει μαζικό χαρακτήρα, κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι διοικήσεις των τοπικών φορέων και υπηρεσιών (Εμπορικός Σύλλογος, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, διευθυντές τοπικών καταστημάτων δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών, σωματεία, άλλοι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, κλπ.).     
Επίσης, προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος οι βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Τάσος Σιδηρόπουλος, Άγγελος Τόλκας, Θανάσης Γικόνογλου και Μιχάλης Χαλκίδης και ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

Στη σχετική πρόσκληση προς τους ανωτέρω, που έστειλαν σήμερα με κοινή επιστολή τους ο δήμαρχος κ. Φώτης Δημητριάδης και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας κ. Όλγα Μοσχοπούλου, αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή έκδηλη ανησυχία τοπικών φορέων και συμπολιτών μας, όπως αυτή εκφράστηκε σε συσκέψεις και συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξάνδρεια, σχετικά με την κατάργηση ή υποβάθμιση τοπικών καταστημάτων δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών (ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ) και προ του κινδύνου περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων όσον αφορά τις τοπικές υπηρεσίες, Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΔ, κλπ., συνεπεία εφαρμογής των μέτρων που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο, ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανέλαβε την πρωτοβουλία και συγκαλεί, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ., έκτακτη-ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία κλήθηκαν και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να καθορίσουμε, από κοινού, τις ενέργειές μας ώστε να αποτρέψουμε στο μέτρο του δυνατού κάθε περαιτέρω υποβάθμιση ή κατάργηση δημοσίων οργανισμών που υποκαταστήματά τους εδρεύουν και λειτουργούν στην πόλη μας. Στην προσπάθειά μας αυτή, σύμφωνα και με επιθυμία όλων των τοπικών φορέων της πόλης της Αλεξάνδρειας, ζητάμε εμπράκτως τη συμπαράστασή σας, προσβλέποντας και σε δικές σας ενέργειες από τη βαρύνουσα θεσμική και πολιτική σας θέση και ιδιότητα. Για το λόγο αυτό, σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας και να λάβετε ενεργά μέρος σε αυτή την ειδική-έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, παρουσία τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων».
Σημειώνεται ότι, στην υπό σύσταση συντονιστική επιτροπή τοπικών φορέων για το θέμα, από πλευράς δήμου Αλεξάνδρειας, όπως συμφωνήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, θα συμμετέχουν ο δήμαρχος, οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βενιόπουλος.