Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00. 
Σύμφωνα με την πρόσκληση που εξέδωσε η πρόεδρος του συμβουλίου, κ. Όλγα Μοσχοπούλου, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης έχουν εγγραφεί για συζήτηση 36 θέματα, ως εξής:
  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον συντονισμό και τον καθορισμό των ενεργειών, του Δήμου Αλεξάνδρειας και των τοπικών φορέων, με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισης ή/και κατάργησης τοπικών καταστημάτων Δημοσίων Οργανισμών και Υπηρεσιών.
  2. Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί των προτάσεων -εισηγήσεων των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για τη μεταβολή των Σχολικών Μονάδων σχολικού έτους 2012-2013.

  3. Χορήγηση άδειας λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
  4. Χορήγηση άδειας λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
  5. Χορήγηση άδειας λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
  6. Απόδοση ποσού σε σχολική επιτροπή του Δήμου για την υλοποίηση του προγράμματος Εθελοντή σχολικού τροχονόμου.
  7. Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών της μετακίνησης του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους.
  8. Λήψη απόφασης για την αποδοχή ποσού – Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012.
  9. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών για το έτος 2012(άρθρο 46 ΕΚΠΟΤΑ).
  10. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών κατόπιν διαγωνισμού και απευθείας ανάθεσης για το έτος 2012 (άρθρο 46 ΕΚΠΟΤΑ).
  11. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων Διαγωνισμών και Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων απευθείας ανάθεσης προμηθειών, για το έτος 2012 (άρθρο 46 ΕΚΠΟΤΑ).
  12. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων Διαγωνισμών και Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων απευθείας ανάθεσης προμηθειών, για το έτος 2012 (άρθρο 46 ΕΚΠΟΤΑ).
  13. Υποβολή έκθεσης εσόδων-εξόδων δ’ τριμήνου, για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2011.
  14. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 – Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2012 –Τρόπος εκτέλεσης έργων.
  15. Λήψη απόφασης για την τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2012.
  16. Επιχορήγηση σχολικών επιτροπών από ιδίους πόρους του Δήμου.
  17. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012.
  18. Λήψη απόφασης για την υποβολή, στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ, πρότασης πράξης με τίτλο «Κατασκευή Αίθουσας Εκδηλώσεων στη Δημοτική Κοινότητα Κορυφής του Δήμου Αλεξάνδρειας», ενδεικτικού προϋπολογισμού 492.600,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), στο πλαίσιο της πρόσκλησης 36/28-12-2011 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013 (Άξονας Προτεραιότητας 7: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητας ζωής στην ΠΚΜ» – Θεματική Προτεραιότητα 59: «Ανάπτυξη της πολιτιστικής υποδομής».
  19. Λήψη απόφασης για την υποβολή, στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ, πρότασης πράξης με τίτλο «Αναπλάσεις Πλατειών Δημοτικής Ενότητας Πλατέος Δήμου Αλεξάνδρειας», ενδεικτικού προϋπολογισμού 378.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), στο πλαίσιο της πρόσκλησης 31/13-01-2012 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013 (Άξονας Προτεραιότητας 07: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητας ζωής στην ΠΚΜ» – Θεματική Προτεραιότητα 61: «Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση»).
  20. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αίτησης – πρότασης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, για την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
  21. Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας για το έργο «Ολοκλήρωση έργου διαμόρφωσης χώρου ΟΣΕ» (Α.Μ. 26/2011).
  22. Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας για το έργο «Αποπεράτωση Ασφαλτόστρωσης Οδού Παραπλεύρως Σιδηροδρομικής Γραμμής στην Τοπική Κοινότητα Κεφαλοχωρίου» (Α.Μ. 30/2011).
  23. Έγκριση ή μη χορήγησης επαγγελματικών αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2012 και ανανέωση ή μη υφιστάμενων επαγγελματικών αδειών πλανόδιου εμπορίου.
  24. Τροποποίηση προϋπολογισμού για επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές του Δήμου από ιδίους πόρους –Διάθεση και κατανομή πίστωσης.
  25. Λήψη απόφασης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου έτους 2012 καθώς και διάθεση της πίστωσης από τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2012.
  26. Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή μισθώματος Δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στην Τ.Κ. Καμποχωρίου.
  27. Εκλογή δύο δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, ως μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επιλαμβάνεται ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3584/2007.
  28. Ανανέωση επαγγελματικών αδειών υπαίθριου στάσιμου – πλανόδιου εμπορίου Δημοτικής Ενότητας Πλατέος.
  29. Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού ακινήτου για χρονικό διάστημα είκοσι πέντε (25) ετών στο Σωματείο με την επωνυμία «Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Ημαθίας» προς εκπλήρωση κοινωφελούς σκοπού (ανέγερση και λειτουργία Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης και Φροντίδας Α.Μ.Ε.Α.).
  30. Λήψη απόφασης για την υποβολή στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πρότασης πράξης με τίτλο «Κατασκευή Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης και Φροντίδας Α.Μ.Ε.Α.», ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης 034/7133/05-10-2010 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία –Θράκη» 2007-2013 (Άξονας Προτεραιότητας 07: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ» – Κατηγορία Πράξης: «Ανάπτυξη δομών για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης ειδικών κοινωνικών ομάδων»).
  31. Λήψη απόφασης για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 22 του Ν.3614/2007 μεταξύ του Δήμου Αλεξάνδρειας και του Σωματείου με την επωνυμία «Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Ημαθίας» για την Πράξη: «Κατασκευή Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης και Φροντίδας Α.Μ.Ε.Α.» – Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης – Ορισμός ενός αιρετού εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
  32. Aποδοχή ποσού – Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2012.
  33. Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Αλεξάνδρεια», που συστήνεται βάσει του άρθρου 18 του Ν. 4019/2011 (ΦΕΚ 216/Α), ως Δυνητικός Δικαιούχος Πράξεων στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013.
  34. Αποδοχή των όρων της με αριθ.πρωτ. 2.1507/οικ. 4.60 από 23/1/2012 (Κωδικός Πρόσκλησης: 4), Ανοιχτής Πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4 «Πλήρης Ενσωμάτωση του Συνόλου του Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
  35. Λήψη απόφασης για την υποβολή αίτησης – φάκελου για την επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Κοινωνική Αλεξάνδρεια».
  36. Ανάληψη δέσμευσης Δήμου Αλεξάνδρειας για την έκδοση απόφασης έγκρισης του Εγχειριδίου Διαδικασιών, μετά τη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Κοινωνική Αλεξάνδρεια».