Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σήμερα στη Βουλή η ψήφιση των περικοπών

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή (για να “περάσει” φυσιολογικά) με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το ν/σ για την εφαρμογή στις μειώσεις σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αύριο θα κατατεθεί και δεύτερο νομοσχέδιο, επίσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για τις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. 
Απ΄ την άλλη, στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Β. Βενιζέλο. Χθες συνεδρίασε εκεί, η προπαρασκευαστική των υπουργικών συνόδων ομάδα εργασίας του Συμβουλίου, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του Γιώργου Ζανιά, όπου το θέμα της Ελλάδας κυριάρχησε. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι παρά την πρόοδο που σημειώθηκε, παραμένουν ανοιχτά στο παρά πέντε, ορισμένα σημαντικά ζητήματα.
*σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους δανειστές, θα πρέπει να λάβει 79 αποφάσεις (συν όλα τα άλλα που θα τις συνοδεύουν) μέχρι τα τέλη του μήνα.
** λες πάλι – λόγω της διαδικασίας του κατεπείγοντος – να βρεθούν και πάλι βουλευτές που θα πουν ότι δεν πρόλαβαν να …διαβάσουν του νομοσχέδιο;