Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κόντρα στο ρεύμα. Για 10 χλμ σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας

Για περίπου 10 χιλιόμετρα οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα ένας 80χρονος, σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας της Μελβούρνης, σκορπίζοντας τον τρόμο
Το κέντρο διεύθυνσης κυκλοφορίας CityLink, όταν διαπίστωσε (μέσω των καμερών) ότι ένα αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα ρυμουλκούσε και ένα τροχόσπιτο, κινείτο αντίθετα στο ρεύμα, άλλαξε αμέσως τη σήμανση και έθεσε εκτός κυκλοφορίας τη λωρίδα που οδηγούσε ο παππούς, ενώ μείωσε και το όριο ταχύτητας στα διερχόμενα οχήματα στα 40 χιλιόμετρα την ώρα.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία και σταμάτησε τον 80χρονο. Ο ηλικιωμένος είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα και έκανε μια απόσταση πάνω από 10 χιλιόμετρα στο δρόμο με την πιο πυκνή κυκλοφοριακή ροή στη Μελβούρνη.
Η αστυνομία εκτιμά ότι ο 80χρονος δεν κατάλαβε ότι βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα και θεωρεί ότι πρόκειται για «θαύμα» που δεν υπήρξε ατύχημα. Εκτός από τις κατηγορίες που θα του χρεωθούν για διάφορες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η αστυνομία θα ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία να εξετάσει αν ο 80χρονος είναι σε θέση να οδηγεί στο μέλλον.