Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ασφαλεια στο διαδίκτυο. Διαβάστε ορισμένα ενδιαφέροντα

κλικ για να δείτε την αφίσα
Συνήθως δεν είμαστε υπέρ των κάθε …είδους “ημερών”, που καθιερώνονται από διάφορους διεθνείς οργανισμούς και φορείς.
Σήμερα θα κάνουμε μια εξαίρεση, αφού το ίντερνετ είναι κάτι το οποίο έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων μας (ας ελπίσουμε όμως οι περισσότεροι να μην “κολλήσουμε” σε μια οθόνη και ξεχάσουμε την πραγματική ζωή!!).
Όμως μια σειρά από πράγματα γίνεται ήδη μέσα από το δίκτυο: πληρωμές, μεταφορές χρημάτων, διασκέδαση, ενημέρωση, ψυχαγωγία, φορολογικές δηλώσεις, επικοινωνία κλπ κλπ. Και ακόμη είμαστε (από ότι φαίνεται) στην αρχή.
“Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day)” η σημερινή. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η προώθηση για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο γίνεται απ’ το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το Saferinternet.gr, εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.
Περισσότερα για το θέμα αυτό αλλά κυρίως για την ασφαλή πλοήγησή μας στο διαδίκτυο μπορούμε να δούμε ΕΔΩ, στο saferinternet.gr