Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αρχίζουν τα …"ψαλίδια" οι Ιρανοί

Είναι θέμα κοινής (με τους “εταίρους” μας) πολιτικής!!
Μόνο που έχουμε κάποιες διαφορές (με τους Γερμανούς ή τους Ολλανδούς, ας πούμε): αυτοί έχουν λεφτά και διεθνή “αξιοπιστία”.
Αν μας κόψουν οι Πέρσες το πετρέλαιο, θα εγγυηθούν οι “εταίροι” μας για εμάς;; Εεεε;;;
Η Τεχεράνη σίγουρα θα διακόψει τις εξαγωγές πετρελαίου προς «μερικές» ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars. 
«Οι εξαγωγές μας πετρελαίου προς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες σίγουρα θα διακοπούν…Αργότερα θα αποφασίσουμε και για άλλες χώρες της Ευρώπης», τόνισε ο Ροστάμ Κασεμί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 
Ο Κασεμί δεν διευκρίνισε ποιές…

είναι οι χώρες αυτές, αλλά η απόφαση αυτή αποτελεί απάντηση στην απόφαση των 27 κρατών-μελών της ΕΕ να σταματήσουν από την 1η Ιουλίου τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν. Ο ιρανός υπουργός κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει την απόφασή της να επιβάλει κυρώσεις στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου και πρόσθεσε πως τώρα υπάρχει ισορροπία στην πετρελαϊκή αγορά. «Δυστυχώς η ΕΕ υπέκυψε στις αμερικανικές πιέσεις. Ελπίζω (οι Ευρωπαίοι) να επανεξετάσουν την απόφασή τους για κυρώσεις στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου», υπογράμμισε ο Κασεμί. 
Ο ίδιος προειδοποίησε πως το εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο θα προκαλέσει αναταραχή στις αγορές.