Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ένας ακόμη πρώην υπουργός οικονομίας προτείνει… (αργά μεν, αφού αυτά που προτείνει δεν τα έκανε όταν ήταν υπουργός και μπορούσε!)

Πρωϊνή εμφάνιση του Νίκου Χριστοδουλάκη, πρώην υπουργού Οικονομίας σήμερα στο Mega.
Με ύφος (πραγματικό ύφος, όχι στο λόγο) που θύμιζε απολογία.
Αλλά και με χωρίς κανένα καλό λόγο – όχι πως υπάρχει, αλλά λέμε!! – για τις κυβερνήσεις στις οποίες δεν συμμετείχε.
Καίρια ζητήματα είχαν μείνει εκτός διαπραγμάτευσης, ένα από αυτά ήταν η μεγίστη παράλειψη της ανάπτυξης” είπε αναφερόμενος στο Μνημόνιο. Σε αυτό ΔΕΝ έχει άδικο, καθόλου άδικο. Όμως αυτό το οποίο δεν αναφέρθηκε ήταν και οι δικές του περίοδοι, στο κρισιμότερο (όπως αποδεικνύεται πλέον) υπουργείο των τελευταίων δεκαετιών.
Επίσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι…

το PSI θα “κλείσει” και μάλιστα σύντομα ενώ προέβλεψε ότι παρά τα όσα είπε ο Μπαρόζο θα ακολουθήσει η Πορτογαλία.
Ερωτώμενος δε αν την εποχή του “καλούνταν” οι ελληνικές τράπεζες να αγοράσουν ομόλογα του Δημοσίου, είπε ότι οι τράπεζες είχαν πολύ δικούς τους καλούς τρόπους για να αγοράσουν ομόλογα τα οποία είχαν την εποχή εκείνη πολύ καλή απόδοση.
Φυσικά είχαμε και τη γνωστή καταστροφολογία για την περίπτωση που η Ελλάδα βγει εκτός ευρώ (“αν ω μη γένοιτο φύγει” είπε χαρακτηριστικά). “Αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε μια αναπτυξιακή πνοή στην Ελληνική Οικονομία, σε έξι μήνες πάλι για τα ίδια πράγματα θα μιλάμε”, κατέληξε ο πρώην υπουργός.
Να υπενθυμήσουμε ότι ο Ν. Χριστοδουλάκης από το 1996 ως το Μάρτιο του 2000 ήταν Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους (περίοδος κρίσιμη για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη). Στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης στο διάστημα 2000-2001 και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο διάστημα 2001-2004 (δηλαδή ήταν μέλος των Κυβερνήσεων Σημίτη).