Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τεμπέληδες είστε και φαίνεστε!

Οι δαπάνες μας για ασφάλεια και άμυνα ήταν συγκριτικά 3 φορές περισσότερες από τη Γερμανία, 3,5 από την Ισπανία και 7 φορές από την Ιρλανδία!!!
Της Βάλιας Μπαζού (απ’ “Το Ποντίκι“)
Αφιερώνουμε εξαιρετικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) σε όλους εκείνους που εδώ και τρία χρόνια τεμπέληδες μας ανεβάζουν, τεμπελχανάδες μας κατεβάζουν…
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί ο ΟΟΣΑ «οι Έλληνες το 2009, δούλευαν τις περισσότερες ώρες ανά απασχολούμενο στον ΟΟΣΑ, μετά την Κορέα»!
Και ακόμα η Ελλάδα ήταν “η μόνη ευρωπαϊκή χώρα του Οργανισμού με…

περισσότερες από 2.000 ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο”.

Αντίθετα χαμηλά ποσοστό συγκεντρώνουμε ήδη από το 2010 στον τομέα της απασχόλησης αφού βρισκόμαστε στο 59,6% έναντι 64,6% στον ΟΟΣΑ. Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό στους νέους και τις γυναίκες αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010 “η απασχόληση νέων και γυναικών σημείωσε το 2010 τη δεύτερη και την πέμπτη χειρότερη επίδοση στον ΟΟΣΑ αντίστοιχα”.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, ο συνδυασμός των δυο αυτών στοιχείων αποκαλύπτει ότι στη χώρα μας “δουλεύουν λίγοι, αλλά πολύ”…
Ένα ακόμα αποκαλυπτικό στοιχείο που δείχνει, όμως, την κατάντια μας και τις εξαρτήσεις μας είναι τα ποσά που διατίθενται για την άμυνα, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ “το 2009, η Ελλάδα είχε την τρίτη υψηλότερη δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ για υπηρεσίες άμυνας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας στον ΟΟΣΑ, μετά το Ισραήλ και τις ΗΠΑ”! Οι δαπάνες μας ήταν συγκριτικά 3 φορές περισσότερες από τη Γερμανία, 3,5 από την Ισπανία και 7 φορές από την Ιρλανδία.