Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σχολεία, Απάντηση Υπουργείου: "Το μεγάλο σχέδιο των συγχωνεύσεων ολοκληρώθηκε το 2011".

Ναι, αλλά μήπως υπάρχει και μικρό σχέδιο, για το 2012;
Δελτίου τύπου εξέδωσε το Υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας μετά από το σημερινό δημοσίευμα του “Τύπου της Κυριακής” – αριστερά το σημερινό πρωτοσέλιδο.
Και τώρα έρχεται και το ερώτημα (βασιζόμενο στο παλιό λαϊκόν άσμα): ποιος ψεύδεται – ή λέει έστω τη μισή αλήθεια; Απ’ την Κική και την Κοκό ποια να πρωτο…πιστέψω;;;
Γιατί η πορεία δείχνει πως αμφότεροι σκίζουν από αξιοπιστία!!!
Το δελτίο τύπου είναι το ακόλουθο:
Δελτίο Τύπου
26/02/2012
Σχετικά με το σημερινό (26/02/2012) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής» με τίτλο «Λουκέτο στα σχολεία», το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει:
Για πολλοστή φορά η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις πανικού και τρομοκράτησης στο χώρο της εκπαίδευσης. Ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από ασφάλεια, ηρεμία, στήριξη και, φυσικά, αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση.
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών…

επαρκεί για να μην υπάρχουν κενά σε τάξεις, με τον παιδαγωγικά σωστό αριθμό μαθητών,  χωρίς αυξήσεις.
Το μεγάλο σχέδιο των συγχωνεύσεων ολοκληρώθηκε το 2011 με θετικά αποτελέσματα παρά τις κασσάνδρειες προβλέψεις και του «Ε.Τ.».
Η αναδιοργάνωση και η σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού γίνεται με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής κάρτας σε κάθε σχολείο, με θεσμικές παρεμβάσεις για την αξιοποίηση δασκάλων και καθηγητών και στις δύο βαθμίδες και με αντικειμενικά κριτήρια για τις αποσπάσεις και μεταθέσεις. Όλα αυτά είναι γνωστά στους εκπαιδευτικούς και στην κοινωνία.
Επίσης, αναμόρφωση είναι σε εξέλιξη στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση μετά από χρόνια αδιαφορίας, κακοδιοίκησης και σπατάλης.
Η κοινωνία μας, ιδιαίτερα σε αυτή την εποχή της αγωνίας και της κρίσης χρειάζεται σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση. «Λουκέτο» χρειάζεται η  παραπληροφόρηση και η επένδυση στο φόβο.