Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σε απεργία αύριο οι γιατροί της χώρας

Πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι γιατροί, νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες. αντιδρώντας στην ψήφιση, την ίδια μέρα, του εφαρμοστικού νόμου για την Υγεία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης «είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο».
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ, κάνει λόγο για «τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%».
Το κοινό επιστημονικό μέτωπο γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών, μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργανώνουν στις 6 αύριο το απόγευμα, συλλαλητήριο και συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με τον Μανώλη Μητσιά, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
Στην αυριανή κινητοποίηση θα συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως 15:00, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ στις 13:30 προγραμματίζει διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ.