Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου – πολιτικών αρχηγών. Η ανακοίνωση για τη συνάντηση. Που συμφώνησαν

Χωρίς να ληφθούν αποφάσεις για όλα τα θέματα ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν στη Βουλή την Κυβέρνηση.
Η συνάντηση (ίσως η σημαντικότερη της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας) θα συνεχιστεί αύριο – άγνωστο αν θα παρευρεθούν ξανά όλοι μαζί ή αν θα υπάρξουν “αποχωρήσεις”.
Πάντως από το πρωθυπουργικό γραφείο βγήκε η εξής ανακοίνωση: 

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:
1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.
2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.
3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.
4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.
Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος».