Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι 2 σημερινές ανακοινώσεις των Γκιόνογλου και Δημητριάδη με φόντο το χιόνι που έπεσε και πέφτει ακόμη…

 
Τώρα που το πρόβλημα που είχαμε με τον επεξεργαστή κειμένου λύθηκε (θα αναφερθούμε σε αυτό με ανάρτηση αργότερα, ώστε να έχετε και εσείς το νου σας) μπορούμε να αναρτήσουμε τις 2 ανακοινώσεις των 2 συνδυασμών/αρχηγών των μεγαλυτέρων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας.

Όλα ξεκίνησαν με την ακόλουθη ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από τον πρώην δήμαρχο Αλεξάνδρειας Μπάμπη Γκιόνογλου.
Αναφέρεται λοιπόν στην ανακοίνωση:
“- Στους δρόμους, στις πλατείες και κυρίως σε εργασιακό περιβάλλον τις μέρες αυτές αποδείχτηκε πως όταν επικρατεί ανοργανωσιά και τα πάντα αφήνονται στην τύχη τους δεν χρειάζεται και πολύ ώστε ένα χιόνι να παραλύσει τα πάντα.
– Στο δήμο Αλεξ/ρειας η διοίκηση και κυρίως η λεγόμενη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ», με προφανή ανικανότητα να… σχεδιάσει έγκαιρα και να υλοποιήσει έγκυρα όσον αφορά την αντιμετώπιση πιθανής χιονόπτωσης έδωσαν μια βεβαιότητα εγκατάλειψης τόσο στην πόλη της Αλεξάνδρειας όσο και στα χωρία του δήμου μας, με αποτέλεσμα η ασφάλεια και η εύκολη πρόσβαση στο οδικό δίκτυο για οποιαδήποτε κίνηση πεζών και οχημάτων να είναι από προβληματική έως αδύνατη.
– Η «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» ψήφισε πίστωση 15.000,00€ για την αγορά αλατιού εν μέσω χιονοθύελλας προκειμένου να αντιμετωπίσει «μια νέα χιονόπτωση» καθώς για το πρώτο χιόνι επιστρατεύθηκαν Ι.Χ. την τελευταία στιγμή για να μεταφέρουν αλάτι της ΔΕΚΕ από τις αποθήκες της ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ.
– Μηχανήματα, δεν υπήρχαν συντονισμένα και η πρωτοβουλία και η συνείδηση μερικών προέδρων τοπικών κοινοτήτων για να βοηθήσουν τα χωριά τους, αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
– Με τους αυλόγυρους γεμάτους χιόνια έστελνε ο δήμαρχος μέχρι τις 10 η ώρα το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου τους μαθητές στα σχολεία χωρίς να σκεφτεί ούτε πως θα μετακινηθούν ούτε καν τυχόν ατυχήματα και επιβεβαιώνοντας τα καυστικά σχόλια των παιδιών στο διαδίκτυο σχετικά με τι σόι μπότες θα φορέσουν, αναγκάστηκε το ίδιο πρόχειρα να ανακαλέσει, στις 11 η ώρα το βράδυ της ίδιας μέρας.
– Ειδικά τα πεζοδρόμια και οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης για να λειτουργήσουν, το χιόνι πρέπει να απομακρύνεται και βέβαια όσο άοκνες και αν είναι οι προσπάθειες και επαγγελματικός ο ζήλος των εργαζόμενων απαιτούνται προγραμματισμός, υπευθυνότητα, συντονισμός και σχέδιο αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών συνθηκών, που δυστυχώς όπως αποδεικνύεται δεν υπήρξαν.”

Στη συνέχεια (περίπου το μεσημέρι) ήρθε και η απάντηση του Δημάρχου της Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρει:
“Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της παράταξης Γκιόνογλου, για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και του υπηρεσιακού μηχανισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση – απάντηση:
Ο κ. Χ. Γκιόνογλου, ή οι «πνευματικοί πατέρες» που συνέταξαν την ανακοίνωση, καλό θα είναι να ερωτηθούν μεταξύ τους – ειδικότερα ο κ. Γκιόνογλου – και να μας παρουσιάσουν, αναλυτικά, την υποδομή που μας κληρονόμησαν από πλευράς μηχανικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού. Ανύπαρκτη.
Όσον αφορά την έλλειψη συντονισμού που μας καταλογίζουν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα καιρικά φαινόμενα τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Δήμου Αλεξάνδρειας, τους διαβεβαιώνω ότι υπάρχει συντονισμός, παρά τη διάρκεια και την ένταση των καιρικών φαινομένων, που είναι πρωτόγνωρα – τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια – για την περιοχή μας και σε έναν νέο Δήμο αυτού του μεγέθους. Και βέβαια, οι κρίνοντες, δια της ανακοίνωσης, μέσα από τις καφετέριες και τα τσιπουράδικα έχουν τη δυνατότητα και υποδείξεων και κατάρτισης σχεδίων δράσεων.
Εγώ θα πρότεινα στον κ. Χαράλαμπο Γκιόνογλου (που του εύχομαι και χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή), να έρθει να συνδράμει ο ίδιος προσωπικά στον συντονισμό, από κοινού με τον Δήμαρχο, ή να μας δώσει τα σχέδια πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων, που σίγουρα τα έχει κάπου φυλαγμένα και βάσει των οποίων, ο ίδιος, παλαιότερα, αντιμετώπισε παρόμοια καιρικά φαινόμενα, μιας και εμείς, κατά δήλωση του «συντονιστή» της ανακοίνωσης, δεν είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε…
Στον δε λαϊκισμό, όπου εκεί πρέπει να τους αποδώσουμε τα εύσημα, λόγω και της εμπειρίας που διαθέτουν από πολύ παλιά και αναφέρονται στο κλείσιμο των σχολείων και στη χρησιμοποίηση Ι.Χ. αυτοκινήτου για τη μεταφορά του αλατιού, δεν προτίθεμαι να απαντήσω, αλλά εάν χρειαστεί θα τα συζητήσουμε αναλυτικά στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με την ευκαιρία, επιθυμώ να ευχαριστήσω και δημόσια όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, που κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ωράρια εξαντλητικά, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας.”