Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, το βράδυ της Κυριακής η ψηφοφορία

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται αύριο και ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας το οποίο κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα. 
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια τα οποία αφορούν: 
  • ο πρώτο, την προκήρυξη – πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI), 
  • το δεύτερο, την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και 
  • το τρίτο, την παροχή εξουσιοδότησης προς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση. 
Προσαρτημένο στο νομοσχέδιο είναι και το κείμενο της συμφωνίας της διαπραγμάτευσης με την τρόικα που συμφωνήθηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. 
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί για επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών σήμερα στις 2 το μεσημέρι, σε μια και μόνο συνεδρίαση, η οποία θα διαρκέσει έως και έξι ώρες. 
Την Κυριακή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, επίσης σε μία συνεδρίαση η οποία μπορεί να έχει έως και δεκάωρη διάρκεια και το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα. 
Αμέσως μετά θα διεξαχθεί φανερή ονομαστική ψηφοφορία την οποία έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα ζητήσει το ΚΚΕ. Το νομοσχέδιο ψηφίζεται με σχετική πλειοψηφία η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μικρότερη των 120 θετικών ψήφων.