Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

+236% οι άποροι στην Πάτρα !!!

Σημαντική αύξηση 236% σημείωσαν οι άποροι στην Πάτρα μέσα σε ένα χρόνο. Η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου διένειμε τρόφιμα σε πάνω από 1.000 άπορες οικογένειες της περιοχής, έναντι 425 οικογενειών πέρυσι. Δηλαδή, μέσα σε έναν χρόνο οι διαπιστωμένα άποροι στην Πάτρα αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 236%. Και δυστυχώς δεν προβλέπεται βελτίωση, τουλάχιστον κατά το 2012, καθώς η τάση της ανεργίας είναι αυξητική.
 
Πίστευα ότι θα είμαι ο δήμαρχος των αναπλάσεων και τελικά φαίνεται ότι είμαι αυτός που θα διαχειριστεί τη φτώχεια“. Αυτή η αυθόρμητη δήλωση του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά στην εφημερίδα “Δημοκρατία” εκφράζει τη ζοφερή πραγματικότητα χιλιάδων κατοίκων της Πάτρας.
Κάθε Τετάρτη ο δήμαρχος Πατρέων δέχεται δημότες για προσωπικά τους ζητήματα. Σε αυτές τις συναντήσεις αποκαλύπτονται τα δράματα μεμονωμένων ατόμων και οικογενειών.
 
Νοικοκύρηδες, άνθρωποι καθωσπρέπει, που δεν είχαν απασχολήσει αρνητικά με τη ζωή τους, χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση, έχασαν τις δουλειές τους και πέρασαν ξαφνικά στην ένδεια! Τους απέμεινε μόνο η προσμονή για χείρα βοηθείας από τον δήμο, τη Μητρόπολη, τους τοπικούς φορείς, αλλά και τους φιλεύσπλαχνους συμπολίτες τους.