Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Χάσαμε μια καλή ευκαιρία να μάθουμε ποιοι πούλησαν τη χώρα!

φωτό εποχής – σκηνές “κοινοβουλευτικού” βίου !!
Μια μεγάλη ευκαιρία έχασε η χώρα μας το 2001 και λίγο νωρίτερα.
Και όταν αναφέρουμε “ευκαιρία” εννοούμε ότι παρά λίγο να μαθαίναμε ποιοι τα άρπαξαν τελικά το καλοκαίρι του 1965 και έγινε ό,τι έγινε τα επόμενα χρόνια στη χώρα και στην Μεγαλόνησο.
Σύμφωνα με αυτά που είπε στον Μιχ. Ιγνατίου ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής Τζον Κυριάκου, αυτός και ένας ακόμη του ιδίου ευαγούς ιδρύματος θα…

συναντούσαν το πρωϊνό της 11ης Σεπτεμβρίου την Κοντολίζα Ραϊς (τότε σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο) για να της μιλήσουν για μια σειρά από τηλεγραφήματα της περιόδου 1947-1969 που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα και του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Θα της εξηγούσαν ορισμένα πράγματα και θα της πρότειναν να αποχαρακτηριστούν κάποια τηλεγραφήματα.
Αλλά τους πρόλαβε ο Μπιν Λάντεν.
Αν και ο διπλωμάτης Τόμας Μίλερ – ο οποίος ερωτήθη νωρίτερα για το τι θα πρέπει να γίνει με τα τηλεγραφήματα – με απόρρητο σημείωμα του προειδοποιούσε ότι μερικοί Έλληνες πολιτικοί είναι ακόμα ζωντανοί (φοβόντουσταν για τη ζωή τους και αποφάσισαν να τους προστατεύσουν) και έτσι ο Λευκός Οίκος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η CIA απέρριψαν τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων.
Κρίμα, θα ήταν μια καλή ευκαιρία…!
Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ, στο Έθνος.