Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνέχεια στο θέμα της ποιότητας του νερού στα Καβάσιλα με νέα ανακοίνωση-καταγγελία/απάντηση στη ΔΕΥΑΑΑΛ

Μεταξύ άλλων οι συντάκτες της αναφέρουν ότι: …κρύβουν ότι αυτό (σ.σ. το νερό), περιοδικά τουλάχιστον, δεν είναι μόνον ακατάλληλο να το πίνει κανένας αλλά ίσως και επικίνδυνο
Καλά κρατεί η αντιπαράθεση για την ποιότητα του νερού στα Καβάσιλα. Και – κατά την “Περισκόπηση” – το καλύτερο είναι να λυθεί το πρόβλημα άμεσα (αν υπάρχει τελικά, γιατί με τις συνεχείς ανακοινώσεις και τις απαντήσεις σε αυτές έχουμε μπερδευτεί όπως όλοι), αφού με την ποιότητα του νερού δεν παίζουμε!
Η συνέχεια λοιπόν στο όλο θέμα έρχεται με μια ανακοίνωση-καταγγελία η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Καβασίλων και από τους δημοτικούς συμβούλους Άννα Λαμπίρη και Τάσο Τασιόπουλο.
Απευθύνουν μια σειρά ερωτημάτων προς την ΔΕΥΑΑ ΑΛεξάνδρειας και τον πρόεδρό της Γ. Τζίλα.
Η ανακοίνωση-καταγγελία έχει ως εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ–ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Είναι γεγονός πως οι δημότες της δημοτικής Ενότητας Αντιγονιδών και ιδιαίτερα τις Τοπικής Κοινότητας Καβασίλων, από την ίδρυση του «ΝΕΟΥ» Καλλικρατικού δήμου Αλεξάνδρειας και την εγκατάσταση της «ΝΕΑΣ» δημοτικής αρχής, το μόνο που κάνουν είναι να ακούνε καταγγελίες μια φορά, να χορταίνουν δικαιολογίες δυο φορές και την τρίτη να ψάχνουν την τσέπη τους για να αγοράσουν νερό ή να επισκεφτούν το γιατρό για γαστρεντερίτιδες.
Γιατί είναι επίσης γεγονός πως καμία προπαγάνδα δεν σκοτώνει τα φαντάσματα, ούτε βέβαια υπάρχει περίπτωση η επεξεργασία των ψεμάτων να γεννήσει αλήθειες.
Έτσι έχουμε πέρα από το ότι…

ο «παλιός δήμος ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ» τιμωρείται συστηματικά, από τη «νέα δημοτική αρχή», όσον αφορά τα έργα που δεν γίνονται, τα σκουπίδια που δεν μαζεύονται, την θεώρηση βιβλιαρίων ΟΓΑ που δεν έχουν ή τα χωριά που αφήνονται στην μοίρα τους, έρχεται τώρα και η αποκάλυψη ότι ενώ έχουν επιβάλει αυξήσεις στο πόσιμο νερό της τάξης του 126% να κρύβουν ότι αυτό, περιοδικά τουλάχιστον, δεν είναι μόνον ακατάλληλο να το πίνει κανένας αλλά ίσως και επικίνδυνο.
Συγκεκριμένα τον Οκτώβρη του 2011, ως όφειλε, η Δ/νση ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Ημαθίας πραγματοποίησε τυχαία δειγματοληψία νερού από παροχή του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποίησε στο δείγμα αυτό η ιατρική σχολή του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ αποδεικνύουν ότι το νερό του δείγματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ» της Υ.Δ. Υ2/2600/01 και άρα είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ αν όχι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ προς πόση, καθώς « η δειγματοληψία έδειξε έλλειψη υπολειμματικού χλωρίου» και περιεκτικότητα σε «αερόβια μικρόβια» εννιά (9) φόρες (20/1ml προς 180) πάνω από το επιτρεπόμενο, «κολοβακτηρίδια» και «ΕΝΤΕΡΟΚΟΚΚΟΥΣ» επίσης πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Συνεπώς γεννώνται μερικά ερωτήματα:
1ον) Χλωριωνόταν στο διάστημα αυτό το νερό ναι ή όχι; Αν όχι, ειδοποιήθηκαν  οι καταναλωτές, πότε και πως;
2ον) Για πόσο διάστημα ήταν χαλασμένοι οι χλωριωτές – όπως διατείνεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κος Τζίλας – και αν ειδοποιήθηκε κανένας γι’αυτό.
3ον) Έγιναν άλλες εξετάσεις δειγμάτων νερού από την Δ/νση Υγιεινής Ημαθίας  στο ίδιο σημείο και αν ναι ποια τα αποτελέσματα;
4ον) Η ΔΕΥΑΑ και ο κ. Τζίλας παραδέχτηκαν ότι, τον μήνα ΑΥΓΟΥΣΤΟ –  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ και ΟΚΤΩΒΡΙΟ δεν έγιναν εξετάσεις πόσιμου νερού. Το  γιατί δεν ενδιαφέρει τους καταναλώτες. Η Δ/νση Υγιεινής παραδέχτηκε ότι και σε άλλα δείγματα εκτός Καβασίλων υπήρχαν προβλήματα.
Κάτοικοι Καβασίλων παραπονέθηκαν για γαστρεντερίτιδες. Εγγράφως η Δ/νση υγιεινής ειδοποίησε την ΔΕΥΑΑ από 14/10/2011 για το πρόβλημα, γιατί λοιπόν η επόμενη εξέταση από την ΔΕΥΑΑ έγινε στις 9/11/2011;
και
5ον) Ποιος βεβαίωνει ότι από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο το νερό  δεν είχε πρόβλημα και δεν ειδοποίησε τους καταναλωτές γι’αυτό;

Προφανώς πέρα από τα ερωτήματα όλοι, πρέπει να αντιληφθούν – και ιδιαίτερα ο κ. Τζίλας – ότι με ζητήματα υγειάς δεν μπορεί να προσπαθεί να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια γιατί είναι βέβαιο πως ένα άλλο μέλλον, χρειάζεται ένα άλλο παρελθόν, καθώς όλα αυτά έπρεπε να γίνουν χτές, και βέβαια λίγη ψηφοθηρία από εδώ, κάμποσος λαϊκισμός από εκεί και ξεδιάντροπη σκοπιμότητα δεν μπορεί να παίζουν με την υγεία των δημοτών.
Και ένα τελευταίο ερώτημα ποιόν απειλεί με την παραπομπή στην δικαιοσύνη ο κος Τζίλας;
Με τιμή 
Κατράνας Αθανάσιος
Πρόεδρος Τοπ. Κοινοτ. Καβασίλων

Λαμπίρη Άννα
Τασιόπουλος Τάσος
Δημοτικοί σύμβουλοι