Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σημίτη quo vadis;

φωτό από τη χθεσινή εκδήλωση
Το μνημόνιο επιδείνωσε την κατάσταση στην Ελλάδα καθώς συντάχθηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία, είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από το Βερολίνο. Ο κ. Σημίτης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ιδρύματος Heinrich Boell, με τίτλο «Ελλάδα quo vadis;”
Κάποιος όμως θα πρέπει να του θυμίσει…

την παροιμία “στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕΝ μιλάνε για σχοινί” αλλά και να τον ρωτήσει τι έγινε την εποχή της πρωθυπουργίας του και να τον ρωτήσει αντίστοιχα “Σημίτη quo vadis;” (ας πούμε κάποτε θα πρέπει ο εκσυγχρονιστής να ερωτηθεί επιτέλους και να απαντήσει για το χρηματιστήριο μέσω του οποίου έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην Ελλάδα σε καιρό ειρήνης, να τον ρωτήσει για τους υπερτιμημένους Ολυμπιακούς Αγώνες που στοίχισαν τα μαλλιά της κεφαλής μας. Αλλά κυρίως να τον ρωτήσει για την είσοδο της χώρας στο ευρώ και στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, με ισοτιμία δραχμής/ευρώ διπλάσια από την ισοτιμία δραχμής/ECU και με μια ψιλοϋποτίμηση να έχει προηγηθεί – εδώ είναι που γελάμε, για να μην κλάψουμε!!!!).
Πάντως την ώρα που μιλούσε, κάποιοι φώναζαν για τσουκάτους και μαντέληδες ενώ εμφανίστηκε και πλακατ με το λογότυπο της …..Ζήμενς!