Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παραλύουν την Ιταλία τα μπλόκα

Προβλήματα στη γειτονική Ιταλία λόγω της απεργίας των φορτηγατζήδων, οι οποίοι αντιδρούν και αυτοί – όπως κάποτε οι δικοί μας – στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους (μαζί πακέτο προτείνεται και η απελευθέρωση των ταξί).
Ορισμένες ώρες της μέρας σταματούν τα πάντα στις εθνικές και επαρχιακές οδούς αφού τα μπλόκα είναι διάσπαρτα σε κάθε γωνιά της ιταλικής επικράτειας, ενώ σε πολλές περιοχές τα βενζινάδικα έχουν στεγνώσει (στη Νάπολη σήμερα το πρωί έκλεισαν και τα τελευταία που είχαν καύσιμα).
Φυσικά υπάρχει πάντα η γνωστή αντιπαράθεση, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις: τα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση Μόντι μιλάνε για “μια χούφτα ανθρώπων που παραλύουν μια χώρα”, ενώ η ίδια η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τις ευρωπαϊκές αρχές ότι θα καταπολεμήσει τα μπλόκα.

Σήμερα σημειώθηκε και επεισόδιο, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Ιταλού οδηγού ο οποίος βρίσκονταν σε μπλόκο, έξω από την πόλη Άστι (Asti): φορτηγό με Γερμανό οδηγό που προσπαθούσε να “σπάσει” το μπλόκο τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.