Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παραιτήθηκε ο Θανάσης Τσιάπλας – ο δήμαρχος κάλεσε Σπυρίδη να ορκιστεί

Με σημερινή απόφασή του, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Αθανασίου Τσιάπλα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
Στη δήλωση παραίτησης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Πολιτών νέου Δήμου Αλεξάνδρειας» αναφέρει τα εξής:
«ΔΗΛΩΣΗ 
του Τσιάπλα Αθανασίου
ΠΡΟΣ
τον Δήμαρχο του Δήμου Αλεξάνδρειας
κ. Φ. Δημητριάδη
Δια της παρούσης σας υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του δημοτικού συμβούλου στο Δ.Σ. του Δήμου Αλεξάνδρειας. Σας παρακαλώ να προβείτε για τις απαραίτητες ενέργειες.
Αλεξάνδρεια, 9/1/2012
Με τιμή
Τσιάπλας Αθανάσιος».
Με την αποδοχή της παραίτησης από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, η οποία σύμφωνα με το νόμο γίνεται από το δήμαρχο, ο κ. Τσιάπλας εκπίπτει αυτοδικαίως από κάθε ιδιότητα που κατείχε ως δημοτικός σύμβουλος – μεταξύ αυτών και από το αξίωμα του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.
Ήδη ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με την 238/ΕΠ/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας, κάλεσε εγγράφως τον επιλαχόντα (πρώτο αναπληρωματικό) του συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών νέου Δήμου Αλεξάνδρειας», κ. Γεώργιο Σπυρίδη, να παρουσιαστεί εντός πέντε (5) ημερών στο δημαρχείο για να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του, ως δημοτικός σύμβουλος.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 30 Δεκεμβρίου 2011, ο κ. Ιωάννης Γκιουρτζής υπέβαλε παραίτηση* από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, «λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων», όπως αναφέρει, αλλά «θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος θέλοντας να βοηθήσει το έργο της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους πολίτες του δήμου Αλεξάνδρειας».
Για την αποδοχή της παραίτησης του κ. Γκιουρτζή από το αξίωμα του προέδρου, αρμόδιο να αποφανθεί είναι το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο, όπως έχουν οι εξελίξεις, αναμένεται να συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση – πιθανότατα την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα και πάντως μετά την ορκωμοσία του κ. Σπυρίδη – για να εκλέξει με μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο και το νέο γραμματέα του σώματος. Τη σχετική πρόσκληση θα εκδώσει ο, τελών υπό παραίτηση, πρόεδρος, δεδομένου ότι η οριστική αποδοχή της παραίτησής του από το αξίωμα του προέδρου γίνεται αφότου πληρωθεί η θέση του (παρ. 7, άρθρου 64 Ν.3852/2010).
Σημειώνεται ότι στο αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί σύμβουλος από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ ως γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί σύμβουλος από δημοτική παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας και συγκεκριμένα είτε ο κ. Χρήστος Αλευράς είτε ο κ. Γεώργιος Σπυρίδης – εφόσον έχει προηγηθεί η ορκωμοσία και η νόμιμη κλήση του στη συνεδρίαση.



τη δήλωση της παραίτησης σας την είχαμε παρουσιάσει από την “Περισκόπηση” ΕΔΩ

Μία απάντηση στο “Παραιτήθηκε ο Θανάσης Τσιάπλας – ο δήμαρχος κάλεσε Σπυρίδη να ορκιστεί”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.