Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Γκιουρτζής, πάμε για εκλογή νέου προσώπου

Με την είσοδο του νέου έτους αλλάζει και το σκηνικό στα έδρανα του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας.
Όπως σας είχαμε πει ο Γιάννης Γκιουρτζής είχε αποφασίσει εδώ και λίγο καιρό να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου. Το έπραξε την τελευταία εργάσιμη ημέρα του 2011, αποστέλλοντας μια προσεκτικά διατυπωμένη επιστολή παραίτησης η οποία φέρει ημερομηνία σύνταξης την 30η Δεκεμβρίου.
Στην επιστολή την οποία θα διαβάσετε παρακάτω προσέξετε ότι δεν γίνεται λόγος για παραίτηση αλλά για “αποχώρηση” ενώ προσδιορίζει ξεκάθαρα – με bold και υπογράμμιση – ότι οι λόγοι που τον εμποδίζουν να ασκήσει με τον τρόπο που θα ήθελε τα καθήκοντά του αφορούν το έτος 2012, αναφέροντας παρακάτω ότι παραμένει ενεργός στην πολιτική ζωή του τόπου (αφήνοντας με τον τρόπο αυτό κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό).
Το δεκαήμερο που προηγήθηκε πάντως ακούσαμε ΤΑ σενάρια για τους λόγους της αποχώρησης (κάποιοι αμφέβαλλαν ακόμη – ακόμη και για το αν θα υπάρξει τελικά παραίτηση και μιλούσαν για …πυροτεχνήματα).
Το σίγουρο είναι πως αν προσέξουμε και αν κάναμε απολογισμό της πορείας του Γ. Γκιουρτζή ως προέδρου του Δ.Σ. θα δίναμε «θετικό πρόσημο».

Είχε (και αυτός, όπως και όλοι οι υπόλοιποι) να κάνει με έναν εντελώς νέο θεσμό. Με τον Καλλικράτη έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων – και οι πανέξυπνοι και ξερόλες ας μη βιάζονται να κρίνουν.
Είχε όμως να κάνει και με ένα Σώμα το οποίο είχε μια ιδιαιτερότητα: στις συνθέσεις των δημοτικών ομάδων μετέχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική πολιτική τοποθέτηση και πολιτική προέλευση. Αλλά όχι μόνο αυτό: κάποιοι που σήμερα είναι μαζί, κάποτε ήταν πολιτικοί αντίπαλοι. Κάποιοι που σήμερα είναι στα απέναντι έδρανα κάποτε ήταν συνεργάτες και στην ίδια παράταξη. Με δυο λόγια, οι περισσότεροι «γνωρίζονται» μεταξύ τους από παλιά και μάλιστα πολύ καλά (ο νοών νοείτω).
Κάποιες πολιτικές (αλλά και προσωπικές ορισμένες φορές) αντιπαραθέσεις έχουν μεταφερθεί ως “κατάρα” και στα έδρανα του Δ.Σ. του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, γεγονός το οποίο από μόνο του στέλνει προς τα πίσω τον ίδιο το Δήμο. Όλα αυτά αποτελούν το ιδανικό κοκτέϊλ για να …τιναχθεί ακόμη και η παραμικρή συζήτηση στον αέρα και οι συνεδριάσεις να κρατήσουν 10ωρα και να καταγράφονται διάφορα.
Η διαχείριση όλων αυτών καθώς και η προετοιμασία των συνεδριάσεων απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, αφού στην ουσία αυτό το οποίο απαιτείται από έναν πρόεδρο είναι να βοηθά στη σύνθεση απόψεων και στην εξαγωγή αποτελεσμάτων που θα είναι τα καλύτερα. 
Οπότε αυτό που απομένει είναι η εκλογή για την ανάδειξη του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον Γκιουρτζή – ΕΔΩ, στις 29/12 σας είχαμε και “φωτογραφία” του προσώπου αυτού.
Στην επιστολή του προς το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους αναφέρει:
κ. Δήμαρχε
κ.κ. Δημοτικοί σύμβουλοι
Με την παρούσα επιστολή μου, σας ανακοινώνω ότι αποχωρώ από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Ο “Καλλικράτης” δημιούργησε μεγάλους σε έκταση και πληθυσμό Δήμους όπως επίσης και τεράστιες υποχρεώσεις εκ μέρους των αιρετών που ασκούν διοίκηση.
Επειδή για το έτος 2012 οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ με τα του Δήμου και επιπλέον η προσοχή και ο χρόνος μου θα είναι ελλιπής ως προς την εκπλήρωση των καθηκόντων μου παίρνω την απόφαση αυτή.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει και πιστεύω, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαπιστώσεις μου να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διότι και οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είναι πολύ συχνές, αλλά και διότι λαμβάνοντας αντιμισθία, πρέπει να βρίσκεται καθημερινά και πάρα πολλές ώρες στο Δημαρχείο.
Για αυτό το λόγο και μόνο αποχωρώ.
Θα παραμείνω Δημοτικός Σύμβουλος θέλοντας να βοηθήσω το έργο Δημοτικής Αρχής να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Παραμένω ενεργός στην πολιτική ζωή του τόπου μου τιμώντας την ψήφο που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αντιδήμαρχος ή Πρόεδρος, και να “δένεται” με την καρέκλα, για να βοηθήσει τον τόπο που αγαπά.
Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης, καθώς και όλο το προσωπικό του Δήμου που βοήθησαν στο να επιτελώ αξιοπρεπώς το λειτούργημα αυτό, ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Φώτιο Δημητριάδη, που με πρότεινε για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον τεράστιο αυτό νεοσύστατο Δήμο και να γνωρίζει ότι θα συμπορευτούμε μαζί ως το τέλος, δημιουργώντας όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον δικό μας αλλά και των παιδιών μας.
Με τιμή
Ιωάννης Γκιουρτζής