Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πάνε για κλείσιμο τις 2 ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτρισμού;;

Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, διαμηνύουν τα εμπλεκόμενα μέρη.

 Κλήση για ακρόαση των υπευθύνων των εταιρειών Energa και Hellas Power έστειλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στις 2 εταιρίες.

Οι δυο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας θα εμφανιστούν στην ΡΑΕ την ερχόμενη Δευτέρα, και είναι και το πρώτο βήμα που ίσως να οδηγήσει στην ανάκληση των αδειών των εταιρειών αυτών.
Η ακρόαση γίνεται με θέμα την αφαίρεση των αδειών λειτουργίας καθώς μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι δύο εταιρείες δεν είχαν καταβάλει τη δόση των 27 εκατ. ευρώ, που είναι η ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το διαχειριστή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ΡΑΕ, η ΔΕΗ και ο ΔΕΣΜΗΕ έχουν έτοιμη την ανακοίνωση με τις οδηγίες προς τους πελάτες των εταιρειών για το τι θα πρέπει να κάνουν εφόσον υπάρξει διακοπή της λειτουργίας των εταιρειών που τους προμηθεύουν. Οι οδηγίες θα αναρτηθούν στο site της ΡΑΕ μόλις ο ΔΕΣΜΗΕ ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις.

Σε σχέση τέλος με το ΔΕΣΜΗΕ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας με θέμα τη λήψη απόφαση για διακοπή της σύμβασης με τις δύο εταιρείες που θα οδηγήσει τους πελάτες των εταιρειών στο τελευταίο καταφύγιο δηλαδή τη ΔΕΗ. 
Πάντως οι δυο ιδιωτικές εταιρίες έχουν καταθέσει καταγγελίες στην ΡΑΕ αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενέργειας και Ανταγωνισμού ενώ και έχουν κατατεθεί και αγωγές και μηνύσεις κατά της Διοίκησης του ΔΕΣΜΗΕ.
Οι δυο ιδιωτικές εταιρίες ισχυρίζονται ότι οι συνολικές οφειλές του ΔΕΣΜΗΕ και της ΔΕΗ προς τις εταιρείες ENERGA και HELLAS POWER φθάνουν τα 207 εκατ. ευρώ ενώ αναφέρουν ότι η ΔΕΗ συνεχίζει να ενεργοποιεί πελάτες που ανήκουν στις δυο εταιρείες και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εξοφλήσει πλήρως το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, γεγονός που αποδεικνύει τη δόλια πρακτική της και το στόχο της για κλείσιμο της αγοράς.

Πηγή:www.capital.gr