Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι δηλώσεις Παπούλια και η προσπάθεια "απαγκίστρωσης" του Παπαδήμου

Να σταματήσει ο πόλεμος στον Παπαδήμο ζήτησε ο Πρόεδρος χθες, σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους. Τώρα το ζήτημα είναι αν ο Πρόεδρος απευθύνονταν – όταν το έλεγε αυτό – στα ΜΜΕ, στο λαό που σκούζει από τους φόρους ή στους αρχηγούς των κομμάτων που στην ουσία έχουν στήσει μαγαζάκια μέσα στη κυβέρνηση που στηρίζουν…. 
Όσο για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αυτός έδωσε με απόλυτη ακρίβεια το στίγμα του στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του. “Μια πολύ δύσκολη χρονιά έρχεται. Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθεια. Για να μην πάνε οι ως τώρα θυσίες χαμένες. Για να μην μεταβληθεί η κρίση σε μια άτακτη, καταστροφική χρεοκοπία. Για να παραμείνουμε στο ευρώ” είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: “Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες“. 

Και με βάση αυτά, θα μπορεί κατά το Πάσχα – αν πάνε όοοολα στραβά (σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ο ίδιος έκανε) – να γυρίσει και να τους/μας πει “σας τα έλεγα εγώ από τον Γενάρη!

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο Παπαδήμος είχε τόση δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες όση δεν είχε από τη μέρα που ανέλαβε. Είναι και αυτό ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι πλέον δεν αισθάνεται και δεν θα λειτουργεί σαν να είναι “υπό την κηδεμονία” οποιουδήποτε ούτε αισθάνεται “μεταβατικός”, “συγκεκριμένου σκοπού” κλπ κλπ.
Και όταν θα έρθει η ώρα του ανασχηματισμού αυτό θα το καταλάβουν πολύ καλά αυτοί που τον στηρίζουν από τη μια και τον υπονομεύουν απ’ την άλλη.