Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Να "επιταχύνει" τις διαδικασίες η ΔΕΗ και να μην δοθεί νέα παράταση στα αγροτικά Φ/Β ζητά ο ΣΕΦ

Το ξεκαθάρισμα του τοπίου ώστε να υπάρχουν καθαρές λύσεις και να συνεχιστεί το θετικό κλίμα στον κλάδο των Φ/Β ζητά από τους αρμόδιους φορείς ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών. 
Ο ΣΕΦ, δια της ηγεσίας του η οποία έδωσε συνέντευξη τύπου, υποστήριξε ότι η κωλυσιεργία της ΔΕΗ στην έκδοση των όρων σύνδεσης των φωτοβολταϊκών πάρκων λειτουργεί ανασταλτικά στην επενδυτική δραστηριότητα και μάλιστα κατά παράβαση του νόμου που επιβάλλει στην επιχείρηση να ολοκληρώνει τις σχετικές διαδικασίες εντός τετραμήνου από την υποβολή της αίτησης. Σύμφωνα με την ηγεσία του ΣΕΦ οι καθυστερήσεις εξαιτίας της ΔΕΗ φθάνουν και τους 18 μήνες με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί δευτερογενής αγορά πώλησης αδειών ή εταιριών που κατέχουν άδειες. 
Την ίδια ώρα σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας στην υλοποίηση φωτοβολταϊκών έργων είναι οι 6.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από αγρότες και οι οποίες…

λόγω της προτεραιότητας που τους αναγνωρίζει δεσμεύουν ηλεκτρικό χώρο πετώντας εκτός πεδιάς ιδιωτικά έργα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Μάλιστα η ηγεσία του ΣΕΦ υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να δοθεί νέα τρίμηνη προθεσμία στις συγκεκριμένες αγροτικές αιτήσεις δεδομένου ότι ήδη έχουν παρέλθει άπρακτες δύο προθεσμίες έξι και τριών μηνών αντίστοιχα, χωρίς την παραμικρή ένδειξη ότι τα συγκεκριμένα έργα θα προχωρήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 6.000 αιτήσεις αγροτών για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής μόνο οι 50.