Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με διαμαρτυρίες οι τελετές για τα Θεοφάνεια. Στον Μακρύγιαλο ανατράπηκε η βάρκα με τον ιερέα του χωρού

κάτω: η στιγμή που ανατρέπεται η βάρκα
Με διαμαρτυρίες κατά της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου έγιναν χθες οι τελετές για τα Θεοφάνεια.
Στη Χαλκίδα κατά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, ορισμένοι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, κατά κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της πόλης. Προσήχθησαν έξι άτομα, πέντε τελικά συνελήφθησαν -τρεις γυναίκες και δύο άνδρες- οι οποίοι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για προσβολή κατά της τιμής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στον Πειραιά πρώην εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας μέτρα κατά της ανεργίας.
Στην Αθήνα (Κολωνάκι), ο δήμαρχος, η υπουργός Διαμαντοπούλου και πολλοί βουλευτές που ήταν παρόντες αποδοκιμάστηκαν από συγκεντρωμένους πολίτες (οι πιο ….ξύπνιοι βουλευτές κάθισαν μακριά από τον δήμαρχο και την υπουργό για να γλυτώσουν τις αποδοκιμασίες). Στην Θεσσαλονίκη δεν έλειψαν και εκεί τα επεισόδια ενώ είναι πλέον γνωστό το τι έγινε στο Μακρύγιαλο της Πιερίας, όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε ο ιερέας που τελούσε τον αγιασμό των υδάτων ανατράπηκε λόγω ενός υψηλού κύματος.