Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θα τους πάει λάου-λάου μέχρι Απρίλη-Μάη ;;

Έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους. Εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Δελφίνους και μη. Φίλους και εχθρούς.
Μετά και τις τελευταίες του προτάσεις, είναι φανερό πως αυτό που επιθυμεί είναι η προσωπική του διάσωση (αρχικά).
Στην πραγματικότητα η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ δεν απασχολεί κανέναν παρά μόνο τα κομματόσκυλα και όσους τρέφονται από αυτά και βρίσκονται στις αυλές τους (εκεί το κανταντήσανε…). Οι υπόλοιποι όλοι ενδιαφέρονται για έναν και μόνο λόγο: για το γεγονός ότι το κόμμα του Παπανδρέου είναι…

ο μεγαλύτερος εταίρος στην τρικομματική Κυβέρνηση που τη στιγμή αυτή διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας. Μέχρι εκεί.
Ο Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά πως αν πάψει να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τότε θα ακολουθήσει επακριβώς την πορεία Καραμανλή: απαξίωση, γύρισμα της πλάτης, βόλτες στα ορεινά της Βουλής και κάποτε – αν αποδειχθούν πολύ λίγοι για τις περιστάσεις οι διάδοχοί του – θα βρεθούν και 100 νοματαίοι να τον “ψάχνουν” όταν θα ανεβαίνει τα σκαλιά του Βελλίδειου (λόγω του ονόματος περισσότερο και λιγότερο λόγω των πολιτικών αρετών – τις οποίες μπορεί και να ‘χει αλλά δεν τις επέδειξε).
Οπότε το μόνο που απομένει είναι η έξοδος από τη χώρα και η διατήρηση της θέσης του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Την οποία για να συνεχίσει να τη διατηρεί θα πρέπει τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο-Μαϊο να είναι πρόεδρος. Τα υπόλοιπα και τις συνέπειες τους θα τα καταγράψει η ιστορία.