Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ για τις ante portas δανειακές συμβάσεις: "…ο ελληνικός λαός δε θα αναγνωρίσει ποτέ την ισχύ αυτών των κειμένων"

Το έχουμε γράψει εδώ και καιρό: 
άλλο πράγμα τα Μνημόνια και άλλο οι δανειακές συμβάσεις. 
Αν αυτές υπογραφούν, τότε θα απαντηθεί και το ερώτημα “που είναι ο πάτος”. 
Γιατί ο πάτος και το ξεπούλημα μέσα στα κείμενά τους είναι !!
 
Σημαντική η απόφαση του Διοκητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ημαθίας, να ενημερώσει για το περιεχόμενο των επαίσχυντων συμβάσεων την εκπαιδευτική κοινότητα, σπάζοντας την επιβεβλημένη και ένοχη σιωπή των Μέσων και των πολιτικών φορέων, και καλώντας σε κινητοποιήσεις για την ακύρωσή τους.
Δεν είναι μόνο μια πράξη ευθύνης απέναντι στους μαθητές που το μέλλον τους υποθηκεύεται μαζί με της χώρας,αλλά και πράξη αφύπνισης της ελληνικής κοινωνίας λίγο πριν την υπογεγραμμένη από τις συμβάσεις καταδίκη της.
Θεωρούμε βασική πράξη την άμεση δραστηριοποίηση και των υπολοίπων εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση της διαφώτισης και ενεργοποίησης της κοινωνίας μας, ώστε να προλάβουμε την ακύρωση του συμβολαίου θανάτου που σπεύδουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας να υπογράψουν.
Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Ως εκπαιδευτική κοινότητα θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε για τα οδυνηρά αποτελέσματα που θα επιφέρει για την επιβίωσή μας, η επικύρωση των παλαιών και νέων δανειακών συμβάσεων με αυξημένη πλειοψηφία στη βουλή 180 τουλάχιστον βουλευτών, μαζί με την υπαγωγή του ελληνικού χρέους στο αγγλικό δίκαιο και τα διεθνή δικαστήρια.
Με την επικύρωση των συμβάσεων αυτών:
Αποκτά διεθνή νομική ισχύ η, προς το παρόν, αντισυνταγματική πρώτη δανειακή σύμβαση και η υπό σύνταξη δεύτερη

Αυτό σημαίνει ότι :
1) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
2) ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΤΥΧΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ
3) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
4) ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ
5) Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ ΠΛΗΝ ΕΕ
6) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ (άρα ούτε τις γερμανικές αποζημειώσεις μπορεί να απαιτήσει, ούτε τυχόν δολίως υπογεγραμμένες συμβάσεις να αναθεωρήσει)
7) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ (άρα θα πληρωθεί στο ακέραιο)
Επιπλέον η νομικά ισχυρότατη προς το παρόν θέση της χώρας να ρυθμίσει με απόφαση της βουλής κατά το συμφέρον της την εξυπηρέτηση του χρέους της εγκαταλείπεται εντελώς με την υπαγωγή του στο ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
Κρίνοντας λοιπόν ότι κανείς πολιτικός δεν εξουσιοδοτήθηκε να καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο και τους κατοίκους της δουλοπάροικους,ούτε έχει δικαίωμα να δεσμεύει τις τωρινές ακόμη και τις μελλοντικές γενιές με συμφωνίες που καταδικάζουν στην ανέχεια,ωθούν στην απελπισία και τη μετανάστευση,
 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ
Να συμμετέχουμε σε κάθε ειρηνική διαμαρτυρία για την αποτροπή της επικύρωσης των παράνομων συμφωνιών που μας ντροπιάζουν και οδηγούν στην κατάρρευση το κράτος,το πολίτευμα και το λαό μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ 
Να πάρει άμεσα επίσημα θέση για το περιεχόμενο των συμβάσεων και την επικείμενη επικύρωσή τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Να μη συμπράξουν σε αυτό το έγκλημα κατά της πατρίδας τους

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Να εξαντλήσουν κάθε μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας για να εμποδίσουν την επικύρωση των δανειακών συμβάσεων,όπως άλλωστε επιτάσσει το άρθρο 120 του Συντάγματός μας: “Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ

Ό,τι και αν συμβεί δηλώνουμε ότι ο ελληνικός λαός δε θα αναγνωρίσει ποτέ την ισχύ αυτών των κειμένων. Θα τα θεωρήσει παράνομα, προϊόντα εκβιασμού, αν όχι προδοσίας του ελληνικού λαού και του κράτους.
 
το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ