Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήλωση του Βουλευτή Ημαθίας Θανάση Γικόνογλου σχετικά με την έλλειψη συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Με δήλωσή του ο βουλευτής Ημαθίας (ΠΑΣΟΚ) Θ. Γικόνογλου κάνει αναφορά σε αυτά που συνέβησαν προχθές στη Βουλή – τα οποία πολύ σωστά αναφέρει ως “φαινόμενα αποσύνθεσης”.
Πάντως αυτό που εκπλήσει είναι το ότι κάνει αναφορά σε ένα ακόμη (διαφορετικό) σενάριο που κυκλοφορεί, αυτό της άμεσης εκλογής ενός “μεταβατικού” αρχηγού στο κόμμα του.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Τα προχθεσινά φαινόμενα αποσύνθεσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τις επείγουσες ρυθμίσεις σχετικά με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, επιβεβαιώνουν, με τον καλύτερο τρόπο και πολύ νωρίτερα του αναμενομένου, την πρόσφατη δημόσια εκτίμησή μου πως η άμεση διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ κρίνεται αναγκαία για τη σταθερότητα της χώρας και την εκ βάθρων ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Δυστυχώς, πολλοί συνάδελφοι Βουλευτές εξακολουθούν να σιωπούν με επικίνδυνες συνέπειες τόσο για την επιτυχία της Κυβέρνησης όσο και για την επιβίωση της παράταξης. Υποθέτω πως είτε δεν κατανοούν την κρισιμότητα της στιγμής, είτε επιθυμούν να πολιτεύονται ως «αξιωματικοί» μιας παράταξης που κινδυνεύει να μείνει χωρίς υποστηρικτές. 
Στο οριακό σημείο που βρισκόμαστε, το δύσκολο έργο της διάσωσης της χώρας σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη συνοχή και την υπεύθυνη στάση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποτελεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της σημερινής Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας. Κατά συνέπεια, ούτε η Κυβέρνηση αλλά ούτε η χώρα έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ. Ο πολιτικός χρόνος έχει προ πολλού παρέλθει και εύχομαι το σημερινό έλλειμμα ηγεσίας και συντονισμού να μην αποδειχτεί μοιραίο για το μέλλον της πατρίδας μας. 
Για το λόγο αυτό, απευθύνω δημόσιο κάλεσμα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συγκαλέσει άμεσα την κοινοβουλευτική ομάδα για την εκλογή νέου Προέδρου της, ώστε οι Βουλευτές του κόμματος να υποστηρίζουν συντεταγμένα και με ενιαίο προσανατολισμό την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας στην κατεύθυνση εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. 
Κλείνοντας, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι η αλλαγή Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πρέπει να είναι μεταβατική και ανεξάρτητη από τις ήδη δρομολογημένες διαδικασίες ανάδειξης του νέου Προέδρου του Κινήματος».