Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γ. Τζίλας για την ποιότητα του νερού στα Καβάσιλα: το νερό της Τοπικής Κοινότητας δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα!!!

Ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις από τον Γιώργο Τζίλα προς τον Μπάμπη Γκιόνογλου:  “Εμείς να είμαστε υπεύθυνοι κι εσείς ανεύθυνοι. Πολιτικά είστε επιεικώς απαράδεκτος και επικίνδυνος…”
Απέστειλε και τις αναλύσεις (στο τέλος της ανάρτησης)
Απαντήσεις δίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ ΑΛεξάνδρειας Γ. Τζίλας στην παράταξη της μείζονος αντιπλίτευσης και στον Μπάμπη Γκιόνογλου σχετικά με όσα ο τελευταίος κατήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες για την ποιότητα του νερού.
Ο Γ. Τζίλας, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ ΑΛεξάνδρειας, με ένα σκληρό στην ουσία του δελτίο τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Απαντήσεις σε μια στείρα και επικίνδυνη αντιπολίτευση
Υπάρχουν κάποια θέματα, τα οποία οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να τα προσεγγίζουν με πολύ υπεύθυνο και λεπτό τρόπο επειδή, σε διαφορετική περίπτωση, είναι δυνατόν να προκαλέσουν κοινωνικές αναστατώσεις και να δημιουργήσουν ανησυχίες στο λαό.  
Υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα που προσφέρονται για την άσκηση λαϊκίστικων και ανερμάτιστων …πολιτικών που όμως δεν προσφέρουν τίποτε επί της ουσίας. Η παρακάτω περίπτωση είναι πάρα πολύ κατατοπιστική και διαφωτιστική.

Ας γίνουμε όμως συγκεκριμένοι.
Η  νέα Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛ., ως γνωστό, ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου του 2011. Μέσα στις πολλές σκοτούρες που είχε ν’ αντιμετωπίσει από τα χρέη και τη γενική κατάσταση που επικρατούσε έπρεπε να φροντίσει και για τους υδατόπυργους και για το πόσιμο νερό των κοινοτήτων που εντάχτηκαν στο νέο Καλλικρατικό Δήμο.  
Ξεκίνησε λοιπόν με υπευθυνότητα, να ελέγχει και να φροντίζει για το κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό. Έλεγχος των υδατόπυργων, αναλύσεις των νερών, παρακολούθηση των δικτύων και γενικά προέβη σ΄όλες τις ενέργειες που θεώρησε αναγκαίες. 
Φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν εκτίμησαν τίποτε απ΄όλα αυτά. Τις τελευταίες μέρες η Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛ. και ο Πρόεδρός της έγιναν στόχος για την …κακή ποιότητα του νερού στην Τοπική Κοινότητα Καβασίλων και μάλιστα στο Γυμνάσιο του χωριού αυτού.
 
Η Δημοτική Παράταξη του κ. Γκιόνογλου στις 19-1-2012 κατακεραυνώνει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ ΑΛ με μια λαϊκίστικη ανακοίνωση που ασφαλώς χρήζει μελέτης.
Υποστηρίζει στις 19-1-2012 ότι μια ανάλυση νερού που έγινε τον Οκτώβριο του 2011 τέσσερις μήνες νωρίτερα δηλαδή καταδείκνυε ότι το νερό ήταν  ακατάλληλο και επομένως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ ΑΛ κ. Τζίλας Γεώργιος είναι ανεύθυνος κ.λ.π.
Η αλήθεια όμως είναι πολύ πικρή κι όσο κι αν προσπαθήσουν να τη διαστρεβλώσουν κάποιοι, αυτή βγαίνει πάντα στο φως.
 
Απαντούμε λοιπόν στον κ. Γκιόνογλου.

Με δικές μας ενέργειες και με μεγάλη προσπάθεια , όχι μόνο για την Καβάσιλα αλλά για όλα τα χωριά έγιναν εργασίες καθαρισμού, όλων των υδατοπύργων και υδατοδεξαμενών, απολυμάνσεις με τα κατάλληλα απολυμαντικά μέσα και τοποθετήθηκαν αρκετοί καινούργιοι χλωριωτές, ώστε το νερό πλέον να είναι απόλυτα υγιεινό.

Παρ’ όλα αυτά στις 2/11/2011 λάβαμε από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, την υπ’ αριθ. 4904/14-10-2011 επιστολή, η οποία μας ενημέρωνε για το πρόβλημα του νερού στο Γυμνάσιο της Τοπικής Κοινότητας Καβασίλων.

Αμέσως πήραμε δείγμα νερού από τον υδατόπυργο και το Γυμνάσιο και το στείλαμε για μικροβιολογικό έλεγχο. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 7/11/2011, έδειξαν ότι το νερό της Τοπικής Κοινότητας δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Πιστεύουμε πως το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας θα ενημερώσει εγκαίρως και με πλήρη στοιχεία τους πάντες για τα πραγματικά γεγονότα και θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις όπου πρέπει, διότι συνημμένα με την υπ’ αριθ. 461/9-11-2011 επιστολή μας αποστείλαμε και τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων
 
Πάντως δηλώνουμε ότι τις αναλύσεις τις έκανε και πάλι η AGROLAB η εταιρεία, δηλαδή, που είχε συνάψει σύμβαση συνεργασίας και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την οποία σύμβαση υπογράψαμε κι εμείς τον Αύγουστο του 2011.

Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε ότι σε τόσο σοβαρά θέματα, τα οποία αφορούν σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού και μπορούν να δημιουργήσουν πολλές ανησυχίες και ερωτηματικά, θα πρέπει κάποιοι να αναφέρονται με πολλή προσοχή και ύστερα από εξέταση όλων των δεδομένων.

Δηλώσαμε, πως είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε και να δεχτούμε τις όποιες παρατηρήσεις και προτάσεις , αρκεί αυτές να είναι καλοπροαίρετες και να στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα. Εσείς όμως λάμψατε με την απουσία σας και προτιμήσατε τον λαϊκισμό.
 
Πάντως το να χρησιμοποιούνται προγενέστερες αναλύσεις και να βγαίνουν συμπεράσματα για το σήμερα το θεωρούμε άκομψη και μη ενδεικνυόμενη ενέργεια.
 
 Και τέλος, σας θυμίζω τι έλεγα τον Οκτώβριο του 2008, για την ποιότητα του νερού της Αλεξάνδρειας, που εγώ Κύριε Γκίονογλου ήμουν αντιπολίτευση κι εσείς Δήμαρχος «Η ποιότητα του νερού ελέγχεται από μικροβιολογικό εργαστήριο και είναι ΚΑΛΗ. Είναι ασφαλής η κατανάλωση του νερού της πόλης μας……….Δέν χρειάζεται επομένως να φωνασκούμε κι ούτε είναι σωστό η αντιπολίτευση να είναι πάντα αρνητική………….. υπάρχουν και θέματα σοβαρά, στα οποία πρέπει να υπάρχει συναίνεση και ομαδική προσπάθεια » 

Κύριε Γκιόνογλου, αυτή είναι η διαφορά μας, αυτό είναι το δικό μας και το δικό σας ήθος και ύφος. 
Εμείς να είμαστε υπεύθυνοι κι εσείς ανεύθυνοι. 
Πολιτικά είστε επιεικώς απαράδεκτος και επικίνδυνος

Η πολιτική είναι προσφορά στον τόπο μας και όχι να δημιουργούμε τεράστια προβλήματα και ανησυχίες άνευ λόγου και αιτίας.

Τζίλας Γεώργιος
Πρόεδρος  ΔΕΥΑ Α
Δήμου Αλεξάνδρειας
Στη συνέχεια δείτε τα αποτελέσματα του εργαστηρίου αναλύσεων. Για να “ανοίξει” η εικόνα, κάντε κλικ επάνω της.