Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

…γιατί και οι Ευρωπαίοι μας υποστηρίζουν πάντοτε!!!

Σύμφωνα με αυτά που μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υποστηρίξει την επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασιστεί από τους Ευρωπαίους εταίρους. 
Οι Ευρωπαίοι ενδέχεται να πάρουν την απόφαση αυτή ακολουθώντας τους Αμερικανούς που έχουν αποφασίσει την επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο (για το θέμα αυτό θα γίνει προγραμματισμένη συνάντηση στα τέλη Γενάρη). 
Αυτό το οποίο εκπλήσσει (αν γίνει πραγματικότητα η πρόθεση της Κυβέρνησής μας) είναι το ότι θα συμμετάσχουμε σε εμπάργκο έναντι του Ιράν, έναντι δηλαδή μιας εκ των ελαχίστων που συνεχίζουν να προμηθεύουν την Ελλάδα με πετρέλαιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
(και μια που λέμε για πετρέλαια, έχουμε και το απερίγραπτο: οι Έλληνες επιστήμονες επιμένουν πως τα πετρέλαια που έχουμε είναι μεγάλης αξίας, τα αποτιμούν κοντά στα 600 δις. Εμείς όμως εξακολουθούμε να αγνοούμε επιδεικτικά αυτές τις αποτιμήσεις και εμπιστευόμαστε αβλεπεί τους οικονομολόγους/καταστροφολόγους.
Όσο για την πρόταση Βελόπουλου – για έκδοση ομολόγου με αντίκρυσμα αυτά τα κοιτάσματα, μήπως να ξοφλήσουμε – είναι σίγουρο πως δεν θα γίνει αποδεκτή από κανέναν. Γιατί τους φαίνεται πιο λογικό αυτό που κάνουν τα κόμματα και λαμβάνουν δάνεια από τις τράπεζες: το αντίκρυσμα είναι οι μελλοντικές τους …επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό!!!)