Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απεβίωσε ο Κίρο Γκλιγκόροφ

Απεβίωσε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ο πρώτος Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ. Ο Γκλιγκόροφ έφυγε πλήρης ημερών στα 95 χρόνια του.
Να θυμίσουμε πως διετέλεσε Πρόεδρος της ΠΓΔΜ από το 1991 έως το 1999 ενώ τον Οκτώβριο του 1995 επέζησε δολοφονικής απόπειρας εναντίον του, που έλαβε χώρα στο κέντρο των Σκοπίων.
Επίσης να θυμίσουμε – γιατί αξίζει όσο τίποτε λίγα πράγματα – μια δήλωση που είχε κάνει ενώ επισκέπτονταν τη γειτονική Αλβανία.
Όπως επίσης αξίζει να θυμηθούμε και μια δήλωση που είχε κάνει ο επίσης μακαρίτης ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία δακρυσμένος (“Δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία, και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική“) – έτσι για να θυμόμαστε ότι οι παλαιότεροι πολιτικοί (παρά τα λάθη που κατά καιρούς μπορεί να έκαναν και να στοίχισαν στη χώρα) είχαν μια άλλη αίσθηση για τον καλώς εννοούμενο πατριωτισμό.
ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΣ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΆ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ “ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, “ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ” και άλλα παλαβά…