Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αναστάστωση αφού παρήλθαν οι 80 ημέρες για την πληρωμή του χαρατσιού.

Ας ελπίσουμε πως θα ξυπνήσουν έστω και την υστάτη ώρα και θα πάρουν πίσω τις εντολές διακοπής (αρχικά) αλλά και τον νόμο (στη συνέχεια)
Μέγαλο μπέρδεμα και αναστάτωση έχει προκληθεί λόγω του ότι παρήλθαν οι 80 ημέρες προθεσμία που είχαν τα ελληνικά νοικοκυριά για να πληρώσουν το χαράτσι (το υποτιθέμενο “έκτακτο” που τελικά θα καταλήξει μόνιμο) μέσω της ΔΕΗ.
Θεωρητικά η ΔΕΗ θα πρέπει να κόψει το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες που είτε αρνήθηκαν είτε αδυνατούν να καταβάλουν τα χρήματα.
Σήμερα το ΥΠΟΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: 
1. Ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος είναι ίδιος με τον συνήθη ρυθμό εξόφλησης των λογαριασμών πριν την επιβολή του τέλους (85%).
2. Η ΔΕΗ δεν δίνει εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους υπέβαλαν είτε ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ, είτε στην οικεία ΔΟΥ αίτημα εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής τους από το Εδικό Τέλος.
3. Άρα, πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και επιπλέον έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ από παλαιότερους λογαριασμούς.
Από την άλλη, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναφέρει ότι…

έχουν προκληθεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ζητά από το υπουργείο Οικονομικών την τροποποίηση του σχετικού νόμου.

Ειδικότερα, στην επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Π. Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Ν. Βασιλάκος αναφέρει ότι ο νόμος 4021/2011 με τον οποίο θεσπίστηκε το τέλος ακινήτων, προβλέπει πως δεν επιτρέπεται η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ αλλά και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί για τους οποίους έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών ανέρχονται σε 250.000. Από αυτούς το σύστημα «ΕΡΜΗΣ» της ΔΕΗ έχει στείλει 50.000 εντολές διακοπής στη γενική διεύθυνση Εμπορίας. Οι 20.000 έχουν πάει ήδη στη γενική διεύθυνση Διανομής και βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν από την αποστολή τους στους τεχνικούς και τους ιδιώτες εργολάβους της ΔΕΗ, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη διακοπή της παροχής στις κατοικίες.
.

Μία απάντηση στο “Αναστάστωση αφού παρήλθαν οι 80 ημέρες για την πληρωμή του χαρατσιού.”

Σχετικά με χαράτσι η τέλος που εχει
μπει στον λογαριασμό της ΔΕΗ.Νομίζω
ότι είναι υπερβολικό για μια μεγάλη
μερίδα του πληθυσμού για άλλους όχι.
Γιά αυτούς που είναι στο όριο λόγω
του ότι έλαβαν κάποιο δωρο τις δύο
δόσεις το πληρώνουν,δεν το πληρώνουν (εκτός να περίμεναν να λαβουν το δωρο,’έπιδομα’ να καλύψουν
κάποιες τρύπες.Δεν είμαι του κινήματος ‘Δεν πληρώνω ,δεν πληρώνω”
Να πλήρωνω όταν έχω η τουλάχιστον αναλογικά ανάλογα με το εισόδημα.
Οι δικοί μας πολιτικοί είναι ανίκανοι και εξακολουθούν να μην
βάζουν μυαλό.Το μόνο που σκέπτονται ακόμη και τώρα είναι η
ψήφος μας,τίποτε άλλο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.