Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Η Ελλάδα με τα μάτια της ψυχής" στη Βέροια

Η Αντωνειάδιος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, θα φιλοξενήσει τις ζωγραφικές δημιουργίες της Μαρινέλα Ρούσου το χρονικό διάστημα 9 έως και 19 Ιανουαρίου 2011.
Η ατομική έκθεση της δημιουργού φέρει τον τίτλο “Η Ελλάδα με τη μάτια της ψυχής» και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00.

Λίγα λόγια για την δημιουργό
HΜαρινέλα Ρούσου είναι Ζωγράφος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D) και Ερευνητής Ψυχολόγος. Έχει αποφοιτήσει από την Σχολή Καλών Τεχνών και από τη Φιλοσοφική Σχολή (Τμήμα Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου “AlI. Cuza”, στο Ιάσιο της Ρουμανίας.
Από το 1989 ως και σήμερα, εργάζεται ωςερευνητής στηΡουμανική Ακαδημία, στο Τμήμα του Ιασίου, στο ΙνστιτούτοGh. Zane».
Παράλληλα δίδαξε ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια τουΙασίου, όπως στο Πανεπιστήμιο P. Andrei,στο ΠανεπιστήμιοAl. I. Cuza“, στην Ακαδημία Τεχνών”G. Enescu”(1998-2008).
Είναι συγγραφέας πολλώνβιβλίων ψυχολογίαςκαι δημοσίευσεπάνω από70εργασίεςσε επιστημονικά περιοδικά ψυχολογίαςπου αναγνωρίζονται από την Ρουμανική Ακαδημία. Έλαβε μέρος σεπολλές εθνικές και διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια. Έχειπραγματοποιήσειμια σειράραδιοφωνικών προγραμμάτων μεθέματαψυχολογίας(Radio EuropaNova).
Ως εκ τούτου, η ανησυχία της για την καλλιτεχνική δημιουργία στον τομέα της ζωγραφικής, από ψυχολογική άποψη, είναι επηρεασμένη από τη διδασκαλία των μαθημάτων στην Ακαδημία Τεχνών(Ψυχολογία της Τέχνης, Ψυχοκοινωνιολογία της Τέχνης, Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Παιδαγωγική).
Η επαγγελματική της ενασχόληση με τη ζωγραφική άρχισε το1998. Από τότε έχει πάρει μέρος σε πέντε ομαδικές εκθέσεις στη Ρουμανία και έχει παρουσιάσει δημιουργίες της σε τέσσερεις ατομικές εκθέσεις στο Ιάσιο. Η τελευταία ατομική της έκθεση έγινε στην Ελλάδα, στην Αστική Σχολή Κατερίνης, από 07 έως και 18 Δεκεμβρίου του 2011.